Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cze, posiadam \"Radka\" 8500 128MB, i co zaobserwowalem to to ze w Viewporcie na widoku \"Smooth+Highlight\" dziala zaje***cie SZYBKO :D......ale jak tylko przelacze na widok \"WIREFRAME\"........to d**a (czyt. zad) Dziala tak przerazliwie wolno!!! ; juz nawet na mojej poprzedniej karcie (RIVA TNT2 M64 32Mb) mialem duzo, duzo szybciej niz teraz.....Niewiem co sie dzieje, PLIIIIZZZZ o pomoc :( Czy to wina karty??? Czy moze 3DsMAX 5 nie dziala za dobrze z moja nowa karta? (posiadam najnowsze sterowniki jak i directx 9)........help :(

[Edited on 12-3-2003 by Pepe99]

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak na moj gust to lezy w specyfikacjach karty jest ona robiona pod tryp smooth + highlights ( to jest wykorzystywane w grach)

Napisano

OK.. wiec zapewn chodzi o trojkaty... Jesli zaznaczysz opcje use triangle strips... to :o i zobaczysz taaaaaaaaaaaaakaaaaaaaaaaaaaaa roznice.. i wirefremy beda ci chodzic idealnnie.. u mnie pol banki a nawet banka trojkatow i chodzi plynnie :D (ale z tofjkatami ofcoz) Wesz masz np.. obiekt editpoly. ktory ma 300.000 polygonow (kwadratow) i co skacze ci tak ze nic nie mozesz zrobic.. ale jak go zamienisz na editmesha albo mu go dasz na gore.. to masz obiekt w trojkatach zajmuje wtedy 600.000 trojkatow i chodzi plynie :D:D