AdrianS Napisano 28 Listopad 2013 Napisano 28 Listopad 2013 Witam, przeglądając teczki wielu forumowiczów i patrząc na to co dzieje się w dziale speed painting'u, żółtodziób taki jak ja może dostać zawrotu głowy. Na forum znajduje się wiele wątków w których jest masa przydatnych informacji dla początkujących rysowników, jednak główne tematy działającye na zasadzie "daily sketches" obumarły. Tak czy inaczej nic nie zastąpi codziennej motywacji oraz konstruktywnej opinii osób, które zmagają lub zmagały się z tym samym problemem jakim jest nauka rysunku? Dlatego też mam pytanie czy znaleźliby się chętni na codzienną dawkę bazgrania, żeby nabyć nieco skilla w zakresie rysunku/digitalu postaci ludzkiej. Nie chcę się tu za bardzo rozpisywać, ponieważ nie wiadomo czy w ogóle znajdą się chętni. Jeśli jednak takowi szaleńcy się znajdą, to ustalimy co i jak dalej... Pozdrawiam.
gnacik Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 WojtekFus razem z Darozem prowadzą coś w tym stylu: https://www.facebook.com/groups/levelup.livestream/ ...więc tablet w dłoń i mniej szukać, a więcej rysować. A jak Ci mało to masz CtrlPaint :-)
AdrianS Napisano 30 Listopad 2013 Autor Napisano 30 Listopad 2013 Więcej rysować mniej szukać, to na pewno :) Ctrl Paint znam, a co do kanału na facebook'u będę miał go na oku bo puki co sporo odstaję od tamtejszego "levelu".
grass Napisano 1 Grudzień 2013 Napisano 1 Grudzień 2013 załóż teczkę i działaj , słuchaj rad a na pewno dostaniesz feedback. ctrl paint, proko - tego się trzymaj , na początek te przydługie filmiki livestream będą tylko stratą czasu, skup się na podstawach i zamiast oglądać rysuj :)
AdrianS Napisano 1 Grudzień 2013 Autor Napisano 1 Grudzień 2013 Dzięki za radę. Puki co znalazłem lekko zakręcony portal, na którym codziennie pojawiają się nowe tematy do bazgrania: http://pl.reddit.com/r/SketchDaily/ Bardzo fajna sprawa, z dwóch powodów: -poziom jest zróżnicowany, dzięki czemu osoby początkujące mogą zobaczyć, że nie tylko one toczą walkę z kartką i ołówkiem/ tabletem i piórkiem :) -po drugie wymówki w stylu "nie mam pomysłu co by tu narysować" nie wchodzą w grę, bo jest z góry narzucony temat Tak więc faktycznie, rysować i jeszcze raz rysować... Co do teczki to może zrobię sobie miesięczną rozgrzewkę na tej stronce + jakieś inne bazgroły i zobaczymy czy jest po co zakładać tą teczkę:P
Rekomendowane odpowiedzi