Napisano 6 Grudzień 201311 l Cześć. Render mi się zepsuł :S na szczęście tylko w tym jednym pliczku, a dokładniej nie renderuje mi nic poza kolorem tła :S Nie będę się zbytnio rozpisywał tylko po prostu zamieszczę scenę i mam nadzieje że ktoś, ktokolwiek będzie wiedział o co kaman. Dodam jeszcze że zepsuło się wtedy, kiedy bawiłem się nodami tła, chciałem umieścić w tle jakiś obrazek. Dzięki za przyszłą pomoc :) https://www.dropbox.com/s/ick74prwz4fhm4m/okno%20spakowane.blend
Napisano 6 Grudzień 201311 l Wyłączyłeś widoczność wszystkich obiektów dla rendera. Zaznacz wszystkie niewidoczne obiekty i naciśnij ctrl+alt+h
Napisano 6 Grudzień 201311 l Autor Dzięki wielkie za pomoc. Taka głupota i człowiek się gubi ;) Powiedz mi jeszcze Idlero, czy jest gdzieś w Blenderze wyświetlone że te obiekty są niewidoczne? Albo jak zmienić to bez pomocy skrótu?
Napisano 6 Grudzień 201311 l Można to sprawdzić w oknie Outliner, w podstawowym widoku jest po prawej stronie u samej góry można go włączyć za pomocą skrótu shift f9 tyle że otworzy ci się w modzie "datablock" a ty potrzebujesz "all scenes" w tym oknie masz takie ikonki: oko, kursor i aparat. Jeśli aparat jest na szaro to wtedy obiekt nie jest brany pod uwage podczas renderowania