Dequess Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 Cześć. Render mi się zepsuł :S na szczęście tylko w tym jednym pliczku, a dokładniej nie renderuje mi nic poza kolorem tła :S Nie będę się zbytnio rozpisywał tylko po prostu zamieszczę scenę i mam nadzieje że ktoś, ktokolwiek będzie wiedział o co kaman. Dodam jeszcze że zepsuło się wtedy, kiedy bawiłem się nodami tła, chciałem umieścić w tle jakiś obrazek. Dzięki za przyszłą pomoc :) https://www.dropbox.com/s/ick74prwz4fhm4m/okno%20spakowane.blend
Idlero Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 Wyłączyłeś widoczność wszystkich obiektów dla rendera. Zaznacz wszystkie niewidoczne obiekty i naciśnij ctrl+alt+h
Dequess Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Napisano 6 Grudzień 2013 Dzięki wielkie za pomoc. Taka głupota i człowiek się gubi ;) Powiedz mi jeszcze Idlero, czy jest gdzieś w Blenderze wyświetlone że te obiekty są niewidoczne? Albo jak zmienić to bez pomocy skrótu?
Idlero Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 Można to sprawdzić w oknie Outliner, w podstawowym widoku jest po prawej stronie u samej góry można go włączyć za pomocą skrótu shift f9 tyle że otworzy ci się w modzie "datablock" a ty potrzebujesz "all scenes" w tym oknie masz takie ikonki: oko, kursor i aparat. Jeśli aparat jest na szaro to wtedy obiekt nie jest brany pod uwage podczas renderowania
Dequess Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Napisano 6 Grudzień 2013 Ok, teraz wszystko wiem ;) Dzięki wielkie
Rekomendowane odpowiedzi