Gość suchy Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Pierwszy raz występuje w jakiejkolwiek bitwie i od niedawna zaczalem interesowac sie grafika 2D. Udzial w tej bitwie traktuje jako cwiczenie. Chcem zrobic samuraja, ktory cwiczy wraz ze swoja dusza wojownika. Wiecej narazie nie bede mowil. Narazie zamieszczam szkic samuraja oparty na pozie z posera. Wszelkie uwagi mile widziane :)
tweety Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Nie jestem specjalistą ale może go trochę przygnij (tułów niżej) i skieruj klingę miecza prostopadle do ciała (tak jakby chciał kogoś przebić) jednocześnie cofając łokieć. Po za tym wyprostuj tułów i popracuj nad twarzą... Aha... pochwa miecza jest zawsze po przeciwnej stronie niż władająca ręka (czyli ta która trzyma miecz) Czekam na postępy.... Powodzenia :)
little-ninja Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 ..a poza tym bede nudny i znow powiem ze anatomia do poprawy(w szczegolnosci jego prawa reka i noga ...gdzie ten kolo ma kolano heh)..zwroc uwage jak w rzeczywistosci uklada sie materjal na ciele w szczegolnosci spodnie...no i co do twarzy przypomina mi bardziej kapitana żbika niz samuraja tak czy siak nie zrazaj sie tylko pykaj dalej ... a i przemysl sobie jeszcze kadr bo ja slusznie tweety zauwazyl...mozna z niego wycisnac o wiele wiecej poz
Gość suchy Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Narazie tak go zmienilem. Na ukladanie materialu nie zwracajcie uwagi bo i tak bedzie zmieniona, i twarz takze. Narazie chcem skorygowac wade postawy. To gdzie sa kolana czy inne bajery jest wynikiem takiej perspektywy.
little-ninja Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 wiesz ja to powiedzialem wlasnie teraz kiedy jestes na etapieszkicu...bo wynika z tego rys ze koles ma polamane nogi, wrysuj sobie delikatnie uklad kolan i kostki jak sie ukada wtedy bedziesz mogl to sprawdzic... narazie nadal jest do poprawy ... moze najpier narysuj sobie golasa pozniej go ubierz powaznie mowie i zlota mysl ;)"im dokladniejszy szkic tym mniej roboty pozniej" poz
Arnet Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Saya (pol. pochwa) noszona jest przy lewym boku, niezaleznie od wladajacej reki :P
Gość suchy Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Juz dawno nie pisalem, z powodu braku czasu na grafike. Zaczalem robic glowe, a nizej efekt mojej pracy.
Shodan Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Jeśli moge wtrącić... To co ta praca ma współnego z samurajem?? Wg mnie nic, ponieważ samurai to japoński średniowieczny wojownik a nie John Rambo z dwudziestego wieku. Samurajowie nigdy nie nosili krótkich włosów, długie włosy były dla nich chlubą a ich scięcie oznaczło upokożenie. Katana nigdy nie była umieszczana z prawej strony tylko z lewej i nie na jakimś paseczku tylko za hakamą. Katana zawsze jest zamocowana ostrzem do góry a nie do dołu jak szabla. Japończycy w tamtych czasach nie znali tak wąskich spodni. Ubierano się w kimona i hakamy. Nie radze ci nigdy wystawiać rąk przed miecz bo je szybko stracisz. Ale to jest bardzo postępowy samurai i praca nawet mi sie podoba:)
sil Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 twarz jak dla mnie trochę sztuczna, oczy wyłupiaste, nie przypominają oczu rasy żółtej, faktycznie szyja za blisko brody; ta ywarzx nie ma wyrazu; pracuj ćwiczenie czyni mistrzem...
ragons Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 Faktycznie twarz wyglada troche nie tak. Ogólnie to ten samuraj Jack wygląda troche jak filipińczyk trenujący: Kali, Eskrime. Taka sama postawa i fryzura :D Samuraje nieprzyjmowali aż tak niskiej postawy podczas walki (chińskie Kung fu tak) Troszke za duży rozstaw stóp , chyba że katane trzymał by obiema rękoma albo chociaż lewa ręka bliżej ciała. Przejżyj pare fotek o samurajach i o kendo tylko nie KillBillla bo to zlekka parodia. Pozdrawiam i powodzenia w tworzeniu dzieła
j3d1 Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 shodan: katana byla noszona ostrzem w dol...
Rekomendowane odpowiedzi