Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam pytanie

bylem u znajomego zainstalowac od nowa winde 98, bo mial problemy z systemem i z netem (nie dzialal mu net);

a wiec zainstalowalem system i sterowniki do modemu i inne, wszystko bylo ok...ale do czasu instalowania sterownikow do drukarki

wylaczylem kompa, wyjalem USB z tylu kompa (drukarka jest na USB), wlaczam kompa i wkladam plyte ze sterownikami od drukarki i wtedy wkladam kabel do portu USB ... i nic;

w/g instrukcji powinien wyskoczyc ekran instalacyjny sterownikow ale tu nic nie wyskoczylo, probowalem tak kilka razy;

wczesniej bylo wszystko ok z drukarka

kompa maja slabego,Durona 750, reszty nie pamietam

moze wiecie co to moze byc??

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

sprawdź w innym porcie usb na płycie głównej czy jest tak samo, ew. sprawdź na innym kablu (jak masz ofkors). Reszta nie pwinna sprawić ci kłopotu, na gorszych "rzęchach" odpalałem tego hapeka. A dodawałeś ją ręcznie, bez potrzeby wykrywania nowych urządzeń przez usb? Dalej jej nie widzi?

Napisano

tzn wykryl nowy sprzet, ale jak chce instalowac sterowniki to pokazuje sie komunikat, ze proces instalacji pod USB jest inny i karze anulowac instalacje;

ogolnie USB dziala bo net chodzi a modem jest na USB, a kabel raczej na pewno nie jest uszkodzony, bo przed formatem drukowala normalnie

ja bym najchetniej podlaczyl ja pod inny port nie USB, ale trudno bedzie to wytlumaczyc znajomym :/

Napisano

olej standardowe procedury instalacji i gdy następnym razem wykryje drukarkę, wskaż "ręcznie" miejsce w którym znajduje się sterownik

Napisano

hmm, wogle nie da sie instalowac jak sie chce recznie, przycisk dalej w kreatorze jest nieaktywny i tylko mozna wziasc "Anuluj"

a jak robie przez dodaj inne urzadzenia to pisze ze nie mozna wykryc sterownika dla tego sprzetu...

wiec ja nie wiem co tam trzeba zrobic i nie wiem tez kiedy pojde do znajmoych bawic sie tym znowu, wiec narazie dam se spokoj

pzdr