Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam taki oto dylemat:)

Od zawsze instalacja 3dsmaxa w moim przypadku ograniczała się do odpalenia pliku Setup i później do wciśnięcia przycisku Install.

Czy są jakieś opcje, komponenty, z których podczas instalacji (albo już po, odinstalowując) warto by było zrezygnować? I czy w ogóle jest to możliwe w przypadku 3dsmaxa. Pytanie może śmieszne, ale wiem, że gdy instaluję Adobe PS, czy np Office ingeruję w opcję instalacji i z wielu rzeczy rezygnuję bo wiem, że nie będą mi potrzebne. Czy z maxem jest podobnie?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 623
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pokazuje w pewnym momencie co będzie instalowane tylko trzeba rozwinąć z listy. Możesz wtedy odznaczyć niepotrzebne komponenty ew. ściągnąć sobie poprawki do programu.

Napisano
  • Autor

Faktycznie, dopiero teraz sprawdziłem możliwość wybierania, a bardziej odznaczania poszczególnych komponentów podczas instalacji.

Więc teraz konkretne pytanie, które z nich mogę z czystym sumieniem odznaczyć. Pracuję na dysku SSD więc jak się domyślacie zależy mi miejscu.

3ds maxa wykorzystuję tylko do wizualizacji architektonicznych bez jakichkolwiek animacji - które elementy mogę odznaczyć?

pozdr,

L

Napisano

W najnowszych maxach są jakieś narzędzia do współpracy z inventorem czy też civilem spokojnie możesz je odznaczyć jeśli nie współpracujesz z tymi programami.