Napisano 15 Styczeń 201411 l Mam taki oto dylemat:) Od zawsze instalacja 3dsmaxa w moim przypadku ograniczała się do odpalenia pliku Setup i później do wciśnięcia przycisku Install. Czy są jakieś opcje, komponenty, z których podczas instalacji (albo już po, odinstalowując) warto by było zrezygnować? I czy w ogóle jest to możliwe w przypadku 3dsmaxa. Pytanie może śmieszne, ale wiem, że gdy instaluję Adobe PS, czy np Office ingeruję w opcję instalacji i z wielu rzeczy rezygnuję bo wiem, że nie będą mi potrzebne. Czy z maxem jest podobnie?
Napisano 15 Styczeń 201411 l Pokazuje w pewnym momencie co będzie instalowane tylko trzeba rozwinąć z listy. Możesz wtedy odznaczyć niepotrzebne komponenty ew. ściągnąć sobie poprawki do programu.
Napisano 16 Styczeń 201411 l Autor Faktycznie, dopiero teraz sprawdziłem możliwość wybierania, a bardziej odznaczania poszczególnych komponentów podczas instalacji. Więc teraz konkretne pytanie, które z nich mogę z czystym sumieniem odznaczyć. Pracuję na dysku SSD więc jak się domyślacie zależy mi miejscu. 3ds maxa wykorzystuję tylko do wizualizacji architektonicznych bez jakichkolwiek animacji - które elementy mogę odznaczyć? pozdr, L
Napisano 16 Styczeń 201411 l W najnowszych maxach są jakieś narzędzia do współpracy z inventorem czy też civilem spokojnie możesz je odznaczyć jeśli nie współpracujesz z tymi programami.