Dijo Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Witam wszystkich! Z góry uprzedzam, że 3ds Maxa dopiero się uczę, więc jeśli przyszliście pooglądać ładne rendery to niestety nie tutaj. Tu jak na razie będzie na pewno masa problemów, liczę, że pomożecie mi się z nimi uporać ;-) Pracuję na 3d Maxie 2013. Rozpocząłem swój pierwszy projekt - pokój. W projekcie chcę zachować maksymalną szczegółowość, więc jeśli coś będzie miało za mało szczegółów to piszcie :) Na początek zająłem się zrobieniem ścian, wyciąłem w nich miejsca na drzwi i okna. Z tym nie było żadnego problemu. Teraz postanowiłem zrobić listwę przypodłogową. Według mnie wygląda nie najgorzej, ale nie jestem pewien czy siatka jest dobra. Byłbym wdzięczny gdyby spojrzał na to ktoś, kto zna się na rzeczy. Siatka listwy: Po zastosowaniu MeshSmooth (Iterations - 2)
ciacho191 Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 skoro na samym początku rozprawiamy na temat zakończenia listwy to ja się boję co będzie później ;) zrób coś konkretniejszego, większego :)
Dijo Napisano 22 Styczeń 2014 Autor Napisano 22 Styczeń 2014 Na sam początek chciałem wiedzieć czy siatka jest dobra stąd te śmieszne screeny ;P Muszę jeszcze zrobić okna, drzwi, grzejnik + rury i później biorę się za większe rzeczy. Robię to dla nauki dlatego nie będę się spieszył, bo zależy mi na szczegółach... mimo, że pewnie większości nie będzie zbytnio widać w ostatecznych renderach ;P
Dijo Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 Jakoś wolno mi to idzie, ale dodałem kilka nowych elementów.:
Rekomendowane odpowiedzi