Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Możliwe że ktoś mi zarzuci że to nie ten \"pokój\" ale mniejsza z tym ... Mam następujące pytanie... jestem użytkownikiem 3Ds 4.2 i mam Brazila 1.0 . Brazila używam od jakiegoś czasu i mam podstawy już obeznane. Podobają mi się efekty i wogóle ... ale ostatnio coraz więcej ludzi zachwala Vray\'a . I w związku z tym pytanie. Czy ma sens przerzucenie się na Vray ? Grafiki w galeriach obu producentów są na bardzo podobnym poziomie ... Czy Vray rzeczywiście znacznie szybciej renderuje ?? Czy caustics i GI daje lepsze wfekty w Vray ? No i jakie są główne różnice między nimi ( BR a Vray ) ... oczekuję dobrej odpowiedzi:D.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co kto lubi po prostu, uzywasz i znasz Brazila, wiec trzymaj sie go, jesli natomiast dopiero zaczynasz - sprobuj czegos aby sie przekonac i znalezc to, co dla ciebie bedzie wygodniejsze. Natomiast pytania, czy lepsze efekty GI, caustics itp \"wychodza\" lepsze w tym, czy tamtym... po czym to poznac? Sam napisales, ze obrazki w galeriach obydwu producentow sa rownie piekne. Wiec w czym rzecz? A to, czy matematycznie dokladnie, zgodnie z rzeczywistoscia, uzyskasz caustics... ma to jakies znaczenie?