Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema, mam pewien problem, bo chciałbym obecnie pójść w kierunku animacji. O ile animowanie poklatkowe w 3ds maxie nie jest mi obce to o tyle animacja motion capture jest mi nieznana. Jak wiadomo motion capture nie nauczę się w domu, bo do tego trzeba mieć studio. Czy wie ktoś z was czy w Polsce są prowadzone jakieś kursy/uczelnie na których jest możliwość zaznajomienia się z motion capture? Najbardziej zależy mi na zajęciach praktycznych w stylu "przejdę się do studia i zobaczę jak to wygląda". Pozdro

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hmm.. kombinujesz nieźle, ale może nie do końca. W internecie jest MASA plików ruchu mocap. Jedne lepsze, drugie gorsze, ale do ćwiczenia w domu to w zupełności wystarczy. Bo czym innym jest sesja mocap, praca z aktorem, kamerami i reżyseria animacji postaci przy wykorzystaniu techniki motion capture, a co innego obróbka danych, łączenie klipów, czyszczenie i edycja ruchu, animowanie. Zatem - jeśli chcesz animować, to w domu spokojnie możesz ćwiczyć. Jeśli chcesz jednak pracować z aktorem na żywo, to znajdzie się w PL kilka miejsc. Jednak czy będą one otwarte na praktykantów, tego niestety nie wiem.