Mirrage Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 Jaki program polecicie na początek do compositingu? Chodzi o takie podstawowe rzeczy typu dodawanie zaanimowanej postaci do krótkiego filmu lub obiektu? After Effect czy może coś innego ?
Azbesty Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 Jaki program polecicie na początek do compositingu? Chodzi o takie podstawowe rzeczy typu dodawanie zaanimowanej postaci do krótkiego filmu lub obiektu? After Effect czy może coś innego ? z darmowych Blender z płatnych AE albo Nuke. ja bym szedł w nuke'a
Mirrage Napisano 13 Marzec 2014 Autor Napisano 13 Marzec 2014 Blender? Do dzisiaj myślałem, że jest on tylko do modelowania/animowania a nie tworzenia już "gotowych produktów"..
Azbesty Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 (edytowane) Ja bym powiedział że Modelowanie teksturowanie i właśnie compositing. tu masz trochę ciekawego materiału. aczkolwiek ja bym się uczył nuke Edytowane 13 Marzec 2014 przez Azbesty
Mirrage Napisano 14 Marzec 2014 Autor Napisano 14 Marzec 2014 Ja obecnie modeluje w Maya/3D Max i właśnie szukam programu, w którym mógłbym wszystko wkomponowywać w nagrane np przez siebie filmy. Jak to jest jeszcze z tymi siatkami, które generuje np. Bonjour .. Po zapisaniu przenosi się wszystko bez problemu do Maxa i tam dalej można kombinować ?
Rekomendowane odpowiedzi