Napisano 13 Marzec 201411 l Jaki program polecicie na początek do compositingu? Chodzi o takie podstawowe rzeczy typu dodawanie zaanimowanej postaci do krótkiego filmu lub obiektu? After Effect czy może coś innego ?
Napisano 13 Marzec 201411 l Mirrage napisał: Jaki program polecicie na początek do compositingu? Chodzi o takie podstawowe rzeczy typu dodawanie zaanimowanej postaci do krótkiego filmu lub obiektu? After Effect czy może coś innego ? z darmowych Blender z płatnych AE albo Nuke. ja bym szedł w nuke'a
Napisano 13 Marzec 201411 l Autor Blender? Do dzisiaj myślałem, że jest on tylko do modelowania/animowania a nie tworzenia już "gotowych produktów"..
Napisano 13 Marzec 201411 l Ja bym powiedział że Modelowanie teksturowanie i właśnie compositing. tu masz trochę ciekawego materiału. aczkolwiek ja bym się uczył nuke Edytowane 13 Marzec 201411 l przez Azbesty
Napisano 14 Marzec 201411 l Autor Ja obecnie modeluje w Maya/3D Max i właśnie szukam programu, w którym mógłbym wszystko wkomponowywać w nagrane np przez siebie filmy. Jak to jest jeszcze z tymi siatkami, które generuje np. Bonjour .. Po zapisaniu przenosi się wszystko bez problemu do Maxa i tam dalej można kombinować ?