Napisano 31 Marzec 201411 l Witam Nie znam się na sprzęcie prawie w ogole a tym bardziej nie jestem na bieżąco z tym co najnowsze. Przyszedł jednak czas na zmiane kompa i chciałem zasięgnąć rady kolegów. Następujacy zestaw złożyłem na morele.net bazująć głownie na lekturze tego właśnie działu: http://www.morele.net/of/tamwX4roe867M5c/ Nie mam bliżej określonego budżetu, raczej poniżej 10k chciałbym się zmieścić. Najważniejsze jednak żeby sprzęt był na czasie, mocny i stabilny i służyć przez 2-3 lata. Jeśli warto zainwestować w coś droższego to jest taka możliwość. W maxie robie architekturę, interior/exterior, sporo modeli everowych itd. więc sceny bywają ciężkie. Rozumiem że dysk ssd słuzy tylko do systemu i maxa a całą bibliotekę trzymamy na normalnym hdd? Bardzo proszę o zmiany/sugestie wraz z uzasadnieniem. Nie mam pojęcia czy to co wybrałem w ogóle pasuje do siebie;) Czy procesor jest ok? Czy może jest na rynku cos lepszego i w rozsądnym stopniu droższego? Monitory mam. Dziekuje serdecznie, liczę na odzew! Paweł
Napisano 16 Kwiecień 201411 l Coś podobnego bym wybrał i raczej z grafiką Quadro, chyba że chcesz też w coś pograć to wtedy GTX770: Intel Core i7-4930K Gigabyte GA-X79-UD3 Thermalright Macho 120 rev.A Corsair Vengeance Low Profile 4x8GB Samsung 256GB SSD 840 Pro Dysk 1TB WD Black Quadro K4000 3072MB Obudowa PC Fractal R4 Nagrywarka DVD Samsung Windows 7 Home Premium 64bit PL Zasilacz Corsair CS 550W Jak bierzesz Quadro to nie potrzebujesz większego zasilacza niż 550W, zresztą na pojedyczną GTX też starczy. Procesor 6 rdzeniowy bardzo mocny z możliwością podkręcania, polecana płyta głowna Gigabyte'a, 32GB ram i wyciszana obudowa. Taki zestaw powinien Ci starczyć na kilka lat. Powinien kosztować do 10 tysięcy.
Napisano 24 Maj 201410 l Autor dzieki za odpowiedz... w koncu decyduje sie na takie cos: plyta: asus p9x79 proc: Intel Core i7 4930K 3,40 GHz BOX grafika: GeForce GTX 780 GHZ Gigabyte 3GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) OC z NVIDIA GeForce Experience™ ram: Kingston HyperX DDR3 2x 8GB 1600 MHz CL9 XMP Beast x2 obudowa: Corsair Obsidian Series™ 550D Mid-Tower Case Quiet Case chlodzenie: Noctua NH-D14 SE2011 ssd: Samsung 2.5'' SSD 840 Series 256GB (Serial ATA3) Pro 7mm hdd: Seagate 2 TB Barracuda (64MB, SATA/600) zasilacz: Corsair RM 650W, 80PLUS GOLD, modularny, ATX, wiatrak 135mm calosc: 8884pln bardzo prosze o ew. sugestie, zmiany...na dniach zamawiam!
Napisano 25 Maj 201410 l niechce nic mówić ale za 10 kafli masz 12 rdzeni http://www.gpucomputer.pl/produkty/stacje-robocze/renderstream-entry-level-workstation/
Napisano 1 Czerwiec 201410 l Autor dzięki za sugestie. ktoś się wypowie co lepsze? Azbesty: żeby dolozyc do tej stacji drugi proc trzebaby zmieniac plyte...?