Napisano 20 Maj 201410 l Mam problem podczas importowania OBJ, którego eksportowałem pracując w 3ds max otóż po zaimportowaniu go do Houdini niestety nie ma tego obiektu. Próbowałem nawet na prostych figurach geometrycznych lecz ciągle nic. Może ktoś mnie oświecić?
Napisano 20 Maj 201410 l OBJ jest formatem Ascii wiec mozesz spawdzic edytorem textu czy wogole cokolwiek Ci sie eksportuje
Napisano 21 Maj 201410 l Autor Czy to nie jest kwestia braku uv'ki? obiekt nie ma żadnej tekstury. OBJ jest formatem Ascii wiec mozesz spawdzic edytorem textu czy wogole cokolwiek Ci sie eksportuje Eksportuje no i nawet idzie to otworzyć ponownie w maxie bez problemu.
Napisano 21 Maj 201410 l Autor UVka nie ma nic wspolnego. Podeslij obj tutaj. Tutaj wklejam link do robota, którego chciałem sobie zrigować no i którego nie wyświetla mi w Houdinim http://tf3dm.com/3d-model/quad-bot-80792.html
Napisano 21 Maj 201410 l bezproblemowo otworzylem obj w Houdinim, wszystko jest ok. Objekt ma UVke, przypisane materialy i Normalne.
Napisano 21 Maj 201410 l Autor Więc nie wiem dlaczego ja mam problem.. Wypakowałeś sobie ten plik na pulpicie i importowałeś bezpośrednio do Houdiniego tak? Nic nie grzebałeś w opcjach? Jak tylko będę na swoim komputerze zaraz sprawdzę raz jeszcze.
Napisano 21 Maj 201410 l Autor Faktycznie już wszystko działa i nie mam pojęcia dlaczego wcześniej były z tym problemy skoro robiłem w identyczny sposób. No nic szukam dobrych źródeł z poradnikami i zaczynam męczyć Houdiniego :) Dzieki !