Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[ArtBuzz Challenge 2014] Zumrok Strażnik Jaskini - FINAŁ

Featured Replies

Napisano

Zumrok - strażnik jaskini, niegroźna kreatura, pełniąca rolę stróża w jaskini śpiącej bestii - Amargora. Głowa stwora usiana jest gałkami ocznymi i otworami senso-dyfuzorycznymi, pozwalającymi na całościowe dzienno-nocne stróżowanie, Zumrok wyczuwa najmniejsze zmiany składu chemicznego powietrza, widzi w najczarniejszą noc igłę wrzuconą na dno studni zapomnienia, jego włosy zatokowe, podobne do czułek wibrysy, są narzędziem wczesnego ostrzegania, pozwalają na błyskawiczne lokalizowanie i rozpoznawanie intruzów a niewielkie mięśnie kierują czułki ku przodowi kiedy zbliża się do podejrzanego obiektu. W chwilach zagrożenia Zumrok odlatuje bezszelestnie aby zbudzić ze snu najgroźniejszą z istot zamieszkujących czeluście Amargorii...

Edytowane przez zumrok
zmiana tytulu

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 765
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Tylko nieliczni śmiałkowie wrócili żywi z eksploracji jaskiń Amargora, Ci, którzy nie postradali rozumu, opisywali Zumroka jako fosforyzującego w ciemnościach nietoperza, szaleńcy rysowali na piasku fantastyczne kształty potworów znanych ze starych map, tylko mnie udało się podejść na tyle blisko aby zrobić mu zdjęcie:

zumrokzumronoc.jpg

Edytowane przez zumrok

Napisano

Poświęciłem kilka lat na obserwację i opisanie realiów Amargorii. Ostatniej jesieni, podczas ekwinokcjum, zauważyłem Zumroka wracającego nad ranem do jaskini, dzięki zastosowaniu najnowocześniejszego teleobiektywu udało mi się zdobyć jego wizerunek w bladym słońcu wrześniowego świtu:

79699177761002155515.jpg

Edytowane przez zumrok

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.