Napisano 18 Marzec 200322 l Hejka... nie dawno stałem się \"szczęśliwym\" posiadaczem Radeona 9000PRO. Pracuje w Maxie i... zaraz ktoś mi powie \"cuż najlepszego uczyniłeś ?\" ... nie wnikając w to dlaczego skończyło się na R250 to... mam do Was pytanie: czy można ustawić OpenGL tak, aby dało się płynnie pracować w maxie. Dlaczego pytam. Dlatego, że dzieją się dziwne rzeczy - przy scenie oteksturowanej (do pewnej granicy face\'ów) okna wyświetlają obraz płynniej niż ta sama scena w Wire ??? Pytam \"O co chodzi ? :)\" Ponadto ten OpenGL nie jest najwyższych lotów... czy ktoś zna tajne metody zmuszenia Radka 9000 do porządnej pracy w Maxie... :)) Tak sobie pytam. Pozdroofka Marcos
Napisano 4 Kwiecień 200321 l ogl, ogl, ogl... co was napadlo? dla maxa5 wiekszosc ludzi poleca d3d - nawet dla nvidi - w ogl\'u nie ma shaderow i jeszcze paru bajerow:) - co do zwolnien - zainstaluj najnowsze sterki - wireframe zawsze jest wolniejszy niz shaded (chyba ze masz prawdziwe quadro albo firegl)
Napisano 5 Kwiecień 200321 l Originally posted by yaq ogl, ogl, ogl... co was napadlo? dla maxa5 wiekszosc ludzi poleca d3d - nawet dla nvidi - w ogl\'u nie ma shaderow i jeszcze paru bajerow:) - co do zwolnien - zainstaluj najnowsze sterki - wireframe zawsze jest wolniejszy niz shaded (chyba ze masz prawdziwe quadro albo firegl) niechce cie martwić,ale direct wykożystuje max 60% \"bajerów \" niowych kart - jakiś czas temu przyznał sie do tego microsoft, ze nie ejst w stanie nadążyć za nowymi kartami i wiekszosc opcji nie ejst przez ich steriowniki wykorzystywane, wiec sorki ,ale open jest nadal szybszy, a na tym, przynajmiej mi najbardziej zależy.