Napisano 30 Maj 201410 l Hej, mam taki problem. W UVLayout rozłożyłem sobie UV do prostego obiektu. Jako, że ten obiekt występuje parę razy w scenie, chciałem przenieść UVki za pomocą Unwrap UVW -> Save, a później nadać ten sam modyfikator dla kolejnych obiektów i tam po prostu załadować plik z rozszerzeniem .uvw. I niby wszystko dzieła, a jednak nie... Poniżej załączam screen: http://i.imgur.com/LTqM62L.png Ktoś ogarnia ocb?
Napisano 31 Maj 201410 l Jesteś pewny, że masz tę samą teksturę nałożoną na oba obiekty? Bo jeżeli bitmapom różni się tiling to będą różnie wyświetlane. W oknie Edit UVWs w prawym górnym rogu rozwiń to gdzie jest CheckerPattern i wybierz jeszcze raz to samo - wyświetli Ci się szachownica i zobaczysz, czy jest tak samo.
Napisano 31 Maj 201410 l Zmienił się vertex order i Uv zgłupiało. Do transferu UV między obiektami służy modyfikator projection. Takie save UV jak zrobiłeś pewnie by zadziałało gdybyś nie eksportował modelu do uvlayout. Przy exporcie/imporcie albo w UVlayout posypał się vertex order i dupa;). Jak dobrze ustawisz projection modifier to powinno przenineść UV bez problemu, nawet między obiektami z różną topo.
Napisano 31 Maj 201410 l Autor Dzięki diabelt, to może być to. Trochę szperałem w necie w tym temacie i natrafiłem na wzmiankę z użyciem modyfikatora Projection. Teraz to, co napisałeś ma sens. Pokombinuję z tym. Dzięki!