Napisano 9 Czerwiec 201410 l Animacja ta, to infografika o tematyce ostrej papryki. Film porusza takie kwestie jak historia papryki chili, jej pozytywny wpływ na zdrowie człowieka, wyjaśnia czym jest kapsaicyna i skala Scoville’a oraz dementuje mity o ostrej papryce. Jest to mój film dyplomowy. Cała animacja została stworzona w programie Adobe After Effects. animacja: Bartłomiej Otłowski lektor: Anthony Perfetto muzyka: Andy Slatter pozdrawiam. Bartłomiej Otłowski
Napisano 9 Czerwiec 201410 l dobra robota:) generalnie uwielbiam ostre papryczki tym bardziej miło mi się oglądało, b.dobrze podane informacje, w przejrzysty i prosty sposób. najostrzejszą papryczkę jaką było mi dane spróbować na świeżo, była papryczka cayene, niezwykłe doznanie smakowe;) od tej pory jeśli mam okazję używam jej jako dodatku do potraw, w nie małych oczywiście ilościach, ale już nie jako samodzielnej przekąski hehe;)
Napisano 10 Czerwiec 201410 l Dzięki za komentarz. :) Właśnie o to mi chodziło, aby film był przejrzysty i łatwy w odbiorze. Mimo, że jest to 3:30, to dość dużo informacji się w nim znajduje, więc starałem się z nimi nie przesadzić. Oprócz estetycznych walorów film ma na celu dokształcenie ludzi, bo niejednokrotnie słyszałem w programach kulinarnych, że np. im mniejsza papryka, tym ostrzejsza lub, że najostrzejsze w papryce są nasiona. Ja zjadłem raz Bhut Jolokie suszoną. Było ostro ;)