Wjr Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam! Mam nadzieje, ze sie nie bedziecie wkurzac, ale naprawde szukalem wszedzie rozwiazania tego problemu. Korzystajac z tutoriala autorstwa mssabata umieszczonego na stronie probuje nauczyc sie tworzyc samochod przy pomocy krzywych nurbs. Zatrzymalem sie w momencie wycinania w gotowej powierzchni. Autor pisze, ze nalezy uzyc krzywych "CV Curves" do zaznaczenia otworow w karoserii i nastepnie wybrac opcje "Vector Projected Curves" aby dodac te krzywe do karoserii auta. Tylko kiedy wybieram i zaznaczam te krzywe to za nic nie chce sie zaznaczyc karoseria i w zwiazku z tym nie wiem jak mam je dodac aby cos wyciac z tego auta. Z gory dzieki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wjr Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 dzieki za info! Najpierw wszystko dodawalo sie dobrze, tzn moglem wycinac w powierzchni i wogole zauwazylem opcje create curves w samym podmenu nurbs:). Niestety nie wiem czemu, kiedy zaczalem tworzyc ze trzy powierzchnie do wyciecia od razu(tzn otwory na swiatla i chlodnice)znowu wystapil ten sam problem i nie moglem zaznaczac obiektow(a pracowalem juz w tym menu gdzie nie trzeba klikac na attach poniewaz byly one od razu dolaczone do karoserii). W ogole to nie wiem jak moge juz po dodaniu powierzchni do wyciecia kopiowac ja, poniewaz gdy korzystam z parametru mirror obraca mi sie caly model lacznie z kopiowanym elementem, a chce obrocic sam element. Sorki za tyle pytan, jesli jest jakis dobry kurs nurbs, ale taki ktory latwo wszystko opisuje i prowadzi za raczke to bylbym wdzieczny za linka, bo kazdy kurs jaki znajduje zaklada, ze kazdy juz wie prawie wszystko o tych powierzchnia i nie wglebia sie w szczegoly, a ja bardzo chce sie tego nauczyc, bo ciezko jest zrobic w inny sposob cos naprawde skomplikowanego i ladnego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi