Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam nadzieje, ze sie nie bedziecie wkurzac, ale naprawde szukalem wszedzie rozwiazania tego problemu. Korzystajac z tutoriala autorstwa mssabata umieszczonego na stronie probuje nauczyc sie tworzyc samochod przy pomocy krzywych nurbs. Zatrzymalem sie w momencie wycinania w gotowej powierzchni. Autor pisze, ze nalezy uzyc krzywych "CV Curves" do zaznaczenia otworow w karoserii i nastepnie wybrac opcje "Vector Projected Curves" aby dodac te krzywe do karoserii auta. Tylko kiedy wybieram i zaznaczam te krzywe to za nic nie chce sie zaznaczyc karoseria i w zwiazku z tym nie wiem jak mam je dodac aby cos wyciac z tego auta.

Z gory dzieki za pomoc!

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 984
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzieki za info! Najpierw wszystko dodawalo sie dobrze, tzn moglem wycinac w powierzchni i wogole zauwazylem opcje create curves w samym podmenu nurbs:). Niestety nie wiem czemu, kiedy zaczalem tworzyc ze trzy powierzchnie do wyciecia od razu(tzn otwory na swiatla i chlodnice)znowu wystapil ten sam problem i nie moglem zaznaczac obiektow(a pracowalem juz w tym menu gdzie nie trzeba klikac na attach poniewaz byly one od razu dolaczone do karoserii). W ogole to nie wiem jak moge juz po dodaniu powierzchni do wyciecia kopiowac ja, poniewaz gdy korzystam z parametru mirror obraca mi sie caly model lacznie z kopiowanym elementem, a chce obrocic sam element. Sorki za tyle pytan, jesli jest jakis dobry kurs nurbs, ale taki ktory latwo wszystko opisuje i prowadzi za raczke to bylbym wdzieczny za linka, bo kazdy kurs jaki znajduje zaklada, ze kazdy juz wie prawie wszystko o tych powierzchnia i nie wglebia sie w szczegoly, a ja bardzo chce sie tego nauczyc, bo ciezko jest zrobic w inny sposob cos naprawde skomplikowanego i ladnego:)