Gość endrique Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Witam! Znalazłem jeden temat o podobnej tematyce, ale nie było tam odpowiedzi na moje pytanie. Mam książkę do max-a 5 i tam pięknie jest pokazane jak zmieniać kolor światła. Problem polega na tym że w max-ie 6 nie ma takiej możliwości (a przynajmniej nie mogę jej znaleść w Modify/Omni01/General Parametrs). Zatem jak uzyskać taki efekt? Kwadracik z kolorem obok obiektu Omni01 pokazuje kolor zielony a światło dalej pozostaje białe :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 1. Wcisnij ctrl+L 2. czy na renderze tez jest biale? 3. moze multiplier masz tak duzy, ze wypala kolor na bialo? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość endrique Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Dziękuję za odpowiedź, kolor ustawiłem tak jak radziłeś, przy Multiplier. Fakt, że przy okazji pozmieniałem multum innych rzeczy, ale przy okazji poznałem nowe funkcje :) Mam nadzieje że już niedługo uda mi się zadać jakieś sensowne pytanie , ehh te początki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi