Skocz do zawartości

Nowy layer explorer

zio_mal

Rekomendowane odpowiedzi

Pomijam fakt że autodesk spie***** layersy usuwając kilka bardzo użytecznych przycisków ale nie mogę zrozumieć czemu jak klikam w oknie Layer Explorer prawym przyciskiem myszy to pojawia mi się zwykłe menu, a nie jak w helpie podano 4quad menu (takie jak we viewporcie).

Ktoś ma taki sam problem albo może pomóc?

Wiem że jest już plugin " Nested Layer Manager " ale do jasnej cholery nie będę płacił dodatkowo za plugin który ktoś napisał bo oni spie****li robotę.

edit: wersja demo odpada, gdyby ktoś myślał o takiej odpowiedzi:) potrzebuję rozwiązania na stałe, a nie na chwilę.

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

problem rozwiązany:)

miałem wczytany schemat UI z wcześniejszej wersji maxa przez "Load Custom UI scheme...", więc zmienił także wyświetlane menu.

zamiast wczytywać globalnie, wczytałem poszczególne elementy w "Custom User Interface"

wiesz gdzie to zmienic? Osobiscie wolalbym menu niz quada w layersach.

Swoja droga 10 lat temu przelotnie zaczynalem bawic sie w 3D i uzywalem C4D. Zachwycalem sie ich interfejsem gdy rok+ temu zaczalem przygode w 3dsie. Wreszcie fajne rozwiazanie Autodesk wprowadzil - 10+ lat po C4D (poprzednie warstwy w 3ds i sposob ich wyswietlania w rozwijanym menu pozostawial wiele do życzenia). Teraz czekam kiedy warstwy polacza z oknem modyfikatorow ;)