Napisano 20 Sierpień 201410 l Pomijam fakt że autodesk spie***** layersy usuwając kilka bardzo użytecznych przycisków ale nie mogę zrozumieć czemu jak klikam w oknie Layer Explorer prawym przyciskiem myszy to pojawia mi się zwykłe menu, a nie jak w helpie podano 4quad menu (takie jak we viewporcie). Ktoś ma taki sam problem albo może pomóc? Wiem że jest już plugin " Nested Layer Manager " ale do jasnej cholery nie będę płacił dodatkowo za plugin który ktoś napisał bo oni spie****li robotę. edit: wersja demo odpada, gdyby ktoś myślał o takiej odpowiedzi:) potrzebuję rozwiązania na stałe, a nie na chwilę.
Napisano 20 Sierpień 201410 l Autor tak to wygląda po kliknięciu prawym przyciskiem myszy: http://drive.google.com/file/d/0B05NHbo0385BUTVMODR1Q3E2UDA/edit?usp=sharing
Napisano 21 Sierpień 201410 l Autor problem rozwiązany:) miałem wczytany schemat UI z wcześniejszej wersji maxa przez "Load Custom UI scheme...", więc zmienił także wyświetlane menu. zamiast wczytywać globalnie, wczytałem poszczególne elementy w "Custom User Interface"
Napisano 24 Sierpień 201410 l wiesz gdzie to zmienic? Osobiscie wolalbym menu niz quada w layersach. Swoja droga 10 lat temu przelotnie zaczynalem bawic sie w 3D i uzywalem C4D. Zachwycalem sie ich interfejsem gdy rok+ temu zaczalem przygode w 3dsie. Wreszcie fajne rozwiazanie Autodesk wprowadzil - 10+ lat po C4D (poprzednie warstwy w 3ds i sposob ich wyswietlania w rozwijanym menu pozostawial wiele do życzenia). Teraz czekam kiedy warstwy polacza z oknem modyfikatorow ;)