Napisano 22 Wrzesień 200420 l Witam! Prawda, że banał;)) Jednak mam trochę wątpliwości i liczę na to, że pomożecie mi je rozwiać;) Zależy mi na bardzo realistycznym efekcie (jedynie pod względem modelingu; z materiałami nie będzie problemów). Potrzebuję zrobić model myszy komputerowej w Max'ie, coś ala: http://master.pl/~moon/1591.jpg z przeznaczeniem na stronę internetową (mysz będzie bardzo widoczna) Taka niby pierdoła, ale liczę na podpowiedzi w zwiąku z wyborem metody modelowania(?) Box modeling, może na plane'ach, a może jeszcze inaczej... Z góry dzięki za pomoc! A może macie jakieś rzuty, itp(?) ;) PS. ...to nie żart;) Pozdr!
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Ja bym to zrobil box'em choc pewnie jest łatwiejsza metoda. Co do rzutów, hmm... Sprobuj zrobic kilka fotek swojej myszy ;] Pozdrawiam
Napisano 22 Wrzesień 200420 l A ja bym uzyl nurbs (rhino) i wyexportowal do maxa. troche pracy i efekt bedzie na pewno lepszy niz box modeling
Napisano 22 Wrzesień 200420 l kiedys modelowałem gryzonia - potrzebowałem dokładnego modelu - zrobiłem za pomocą splajnów - efekt był bardzo zadowalający - - ogólnie bardzo lubie ta metode modelowania :-)
Napisano 22 Wrzesień 200420 l watpie zeby tu nurbsy byly wlasniwe ;) ja bym to zrobil jak wszystko inne ... czyli poly modellingiem i zaczynajac od plane`a extrudujac edge i weildowac vertexy ... co raz spogaladajac na meshsmooth`a ;) thats all ... o wiele mniej nerwow przy takim modelowaniu ... nie jest to zadna rewelacja w skomplikowaniu modelu ... czyste zaokraglenia ... jedynie widze ze pate razy chamfer w niektorych miejscach ...
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Autor Ja też właśnie widziałbym tutaj poly...;) Właśnie robię samochówd z tutka i całkiem przyjemna metoda muszę powiedzieć;)
Napisano 22 Wrzesień 200420 l mysle ze to Ty powinienes wiedziec jaka metode wybrac, bo Ty wiesz jaka potrafisz poslugiwac sie najlepiej i jaka uzyskujesz zadowalajace efekty :P dla mnie najlepsza metoda,to ta o jakiej wspomnial Marcin: plane i extrudujesz:)
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Autor mikeb... dzięki za wytłumaczenie;) Wiem "co nie co" o Max'ie itp. więc... O radę prosiłem ponieważ miałem nadzieję, że ktoś z Was już robił kiedyś mychę i mógłby mi powiedzieć jaka metoda się w tym wypadku sprawdziła, a w związku z krótkim terminem sam nie mogę pozwolić sobię na testowanie wszystkich metod...;/ Dzięki wszystkim! Pozdro!
Napisano 22 Wrzesień 200420 l ani przez moment nie pomyslalem ze jestes poczatkujacy, sory ze tak to odebrales, juz zmienilem (o ta koncowke Ci chodzilo?) :) pzdr