Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Na wstępie mojego postu uprzedzam jestem TOTALNYM Lajkonikiem we Flashu;)mam problem...

Zrobiłem animacje w 3d maxie ładnie wyexportowałem do flasha za pomocą ilustratora(zaje... sprawa)i teraz są schody... animacja łądnie odtwarza się i na końcy w animacją pokazuje się przycisk NEXT jak zrobić żeby po odegraniu całej anim. naciskając ten przycisk ładował mi się obrazek w oknie(nie w przeglądarce tylko taki popapik:)?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A czy ten obrazek bedzie mial cos wspolnego z animka? Bo jesli to ma byc zwykly pop-up, to uzywasz jakiegos skryptu standardowego pop-up'u (html, javascript) a we flashu wywolujesz czyms w stylu

on (release) {
	getURL("javascript:powieksz('http://www.url.pl', 453, 178);"); 
}

wysokos i szerokosc moze tez zgory definiowac kod w html, zalezy jakiego uzyjesz i jakiego potrzebujesz.

Napisano
  • Autor

animacja trwa 120 klatek i w ostatnich 10 klatkach ukazuje sie przycisk:)animacja zatrzymuje się w ostatniej klatce i chce po kliknięciu na ten przycisk żeby mi popapik wyskoczył.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odp. ale troszke się nei zrozumieliśmy-moja wina:)no to teraz mam inny problem...jak zrobić żeby po naciśnięciu przycisku next lub prev wyświetlałby mi się obrazek w danym obszarze?jaśniej może zobrazuje link:)

ma to być coś w rodzaju galerii po naciśnięciu next w prostokoncie wyświetli mi się odpowiedni obrazek i analogicznie w druga strone jak nacisne prev

link do zdjęcia

http://szelix.w.interia.pl/problem.jpg

Napisano
  • Autor

Swój poprzedni problem z przyciskami rozwiązałem, ale nadal nie wiem jak zrobic popupa...tam gdzie pokazują mi się obrazki chce nacisnąć na obrazek i powinno wyskoczyć okienko popup z większym TYM SAMYM obrazkiem.

Drugi problem to nie wiem dlaczego jak importuje plik swf do sceny we flashu to on jest duużo mniejszy niż orginalnie(w maxie ustawiłem rozdzielczość na 640*480 i wyrenderowałem swf-a)problem jest tylko jak importuje go na scdne bo normalnie przy włączeniu wszystko jest OK