Napisano 3 Listopad 201410 l Witam serdecznie, Uprzejmie prosze o pomoc, wczoraj zakonczylem modelowanie krzesla, zabralem sie do przygotowania tekstur. Korzystam z opcji Unwrap UVW, render UVW Template. Mam problem z tekstura boku siedziska. Siedzisko jest owalne, wygiete lekko po bokach w gore. Gora i spod siedziska zajela mi niewiele czasu, problem mam z licem, na ktory chce nalozyc teksture sklejki, chodzi mi o ten wezszy bok, na ktorym widac posklejane ze soba sloje drewna. Po wyrenderowaniu UVW template gora i spod siedziska sa oczywiscie takie same, zas front jest troche niesymetryczny i waski. Tu moje pytanie, w jaki sposob teksture sklejki dopasowac do ww. ksztaltu, czy w Photoshopie dopasowac np ksztalt bitmapy do sciezki? Probowalem, nie wyglada to dobrze. Moze podzielic to lico na mniejsze odcinki i renderowac Template jeszcze raz? Bardzo uprzejmie prosze o pomoc. Bo Jensen Edytowane 5 Listopad 201410 l przez Bo Jensen brak zalacznika
Napisano 5 Listopad 201410 l Autor Pod spodem wklejam dwa zalaczniki fragmentu fotela i siedziska z zaznaczonym bokiem z ktorym mam problemy. pozdrawiam, Bo Jensen
Napisano 5 Listopad 201410 l Autor Dziekuje za podpowiedz. Ja znalazlem przed chwila jeszcze cos takiego, to chyba apropos tego, czego szukalem. pozdrawiam, BJ