Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,

Uprzejmie prosze o pomoc, wczoraj zakonczylem modelowanie krzesla, zabralem sie do przygotowania tekstur.

Korzystam z opcji Unwrap UVW, render UVW Template.

Mam problem z tekstura boku siedziska. Siedzisko jest owalne, wygiete lekko po bokach w gore.

Gora i spod siedziska zajela mi niewiele czasu, problem mam z licem, na ktory chce nalozyc teksture sklejki, chodzi mi o ten wezszy bok, na ktorym widac posklejane ze soba sloje drewna.

Po wyrenderowaniu UVW template gora i spod siedziska sa oczywiscie takie same, zas front jest troche niesymetryczny i waski.

Tu moje pytanie, w jaki sposob teksture sklejki dopasowac do ww. ksztaltu, czy w Photoshopie dopasowac np ksztalt bitmapy do sciezki?

Probowalem, nie wyglada to dobrze.

Moze podzielic to lico na mniejsze odcinki i renderowac Template jeszcze raz?

Bardzo uprzejmie prosze o pomoc.

Bo Jensensearch?q=plywood+chair+detail&client=firefox-a&hs=2wx&rls=org.mozilla:da:official&channel=np&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1-FZVIawHYnLPe_NgLgE&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1680&bih=916#rls=org.mozilla:da:official&channel=np&tbm=isch&q=eams+plywood+chair+closeup&facrc=_&imgdii=_&imgrc=JEz_b0AsBqecqM%253A%3BNR4n6UPfMk5iZM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn.shopify.com%252Fs%252Ffiles%252F1%252F0217%252F3560%252Fproducts%252Flounge-chair-and-ottoman_close_up.jpg%253Fv%253D1380501369%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wingding.co.nz%252Fproducts%252Freplica-eames-lounge-chair-and-ottoman%3B1024%3B768

Edytowane przez Bo Jensen
brak zalacznika

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Pod spodem wklejam dwa zalaczniki fragmentu fotela i siedziska z zaznaczonym bokiem z ktorym mam problemy.

pozdrawiam,

Bo Jensen

Napisano
  • Autor

Dziekuje za podpowiedz.

Ja znalazlem przed chwila jeszcze cos takiego, to chyba apropos tego, czego szukalem.

pozdrawiam,

BJ