Napisano 26 Wrzesień 200420 l Witam! Dano mi możliwość złożenia sobie kompa dwuprocesorowego do Cinemy4d w firmie. W necie jakoś mało testów tego typu a i interek ograniczony w domu więc zdaje sie na was bo moja wiedza na temat dualcpu kiepska :) . karte graficzną i podzespoły mniejwięcej wiem jakie gorzej z cpu i płytą główną Te dwie rzeczy (w zasadzie trzy :)) mają kosztować ok 5 tysi pln W pierwszej fazie miały to być athlony 2800+ na płycie gigabajta (GA-7DPXDW) ale post wyżej kolega odradza Więc wchodzą tylko opterony (których kompletnie nie znam możliwości) lub Xenony Pomóżcie bo we wtorek(28-09-2004)mam złożyć oferte Może być cokolwiek :benchmark w miare nowy ,opisy , linki itp Z góry dzięki
Napisano 26 Wrzesień 200420 l może pomoże :P http://techreport.com/reviews/2004q2/opteron-x50/index.x?pg=7
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Żeby sprzęt pracował odpowiednio na 2 CPU to musi to obsługiwać program ,a po drugie to drugi processor doda może 30 % wydajności więce nie jest to zbyt wiele.... inaczej jest na platformach z IRIXEM. Zanim wybierzez kartę graficzną to zaJżysz na stronkę cinemy i zobacz czy będzie obsługiwała... Jak dla mnie to tak: CPU: Opteron (jaki kolwiek, są 64 bitowe...a 32-bitowe aplikacje (bo tak naprawdę to 64-bitowych palikacji nie ma:)),m wkażdym razie na PC...) uruchamia normalnie ,gdzie Itanium od Intela robi to w trybie emululacji :( Płyta Głowna...: Asus SK8N nVidia nForce3 Pro150 Pamięć: Pamietej żeby była ECC+R (reg) - da ci pewność że komputer będzie stabilny..., dzięki korekcji błędów.. Grafika: Ati Fire GL X3 o ile starczy kasy, bo jak nie to X1 - gdybyś korzystał z innych aplikacji np.3dsMax to bym ci polecił cos na quadro...bo PNY robi świetne sterowniki...ale co cinemy bardziej nadaję się Ati. :)
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor Witam! Dzięki za linki prawdopodobnie będzie to : dual opteron 244 na płycie gigabajta,nie pamietam już nazwy albo to co sugeruje Enzo z tym że na razie na lipnej grafice i opteron 148 no i 1 GB pamieci ECCR - też na razie :) Pozdrawiam Siryon