Napisano 27 Wrzesień 200420 l Witam. Moje pytanie dotyczy dzwięku w UMS. Jest tak kilka ścieżek audio - kiedy dwie ścieżki zachodzą na siebie (a/b) zamiast miksować obydwie ścieżki z jednakową głośnością zachowuje się w ten sposób że zmienia poziom głośności dwa razy A przechodzi na AB - spada głośność ścieżki A AB przechodzi na B - nagle podgłaśnia się ścieżka B jak tego uniknąć
Napisano 27 Wrzesień 200420 l hmm nie uzywałem tego programu ale w tego typu sofcie jest zawsze kilka sciezek w których mozna wstawiac dzwieki moze wazna jest kolejnosc mixu lub tez gdzie go wstawisz moze byc tez tak ze program nakładając na siebie dwie sciezki robi tzw normalize i robią sie takie cuda spróbu wyciszycz troche te dwie sciezki i potem je mixowac tak aby finalny efekt nie był poddawany normalize z automatu poprostu chodzi o to tak mi sie wydaje ze podczas mixowania dwie sciezki sie przegłasniają i program próbuje to korygowac z tąd te jajca !
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor Dzieki za rady - spróbiuje PS - Melodique - słuchałem twoich tworków na stronie i jedna rzecz mnie zastanawia: dlaczego jeszcze nie jesteś w tym dziale moderatorem ?? (mam nadzieję ż kiedyś zrobie coś takiego do czego chciało by Ci się podłożyć nutki :-)