HellScythe Napisano 13 Styczeń 2015 Napisano 13 Styczeń 2015 Witam!! Interesuje mnie animacja, i zastanawiałem się czy dało by sie zakupić jakoś w miare rozsądnie (liczba 4 cyfrowa maksymalnie), jakiś podstawowy zestaw to mocapa, nie mam namyśli jakiegoś profesjonal, jakiś mały zestaw żebym mógł chociaż spróbować jak to działa, bo raczej jeśli nie zakup własnego to pewnie nigdy tego nie będe miał okazji wypróbować. Na razie bawię się kinektem, ale chciałbym pobawić się też prawdziwym mocapem.
mayamak Napisano 19 Styczeń 2015 Napisano 19 Styczeń 2015 Jedyny domowy zestaw do mocapa to kinect x2 (ja na takim pracuję) lub PSeye x6-8, współpracujące z ipiSoft. Jeżeli chciałbyś spróbować jak działa profesjonalny sprzęt optyczny to najlepiej wynajmij sesję nagraniową w studio, które się tym zajmuje. Najtaniej taką usługę możesz znaleźć w RealityRump w Krakowie.
Cerber Napisano 11 Marzec 2015 Napisano 11 Marzec 2015 (edytowane) I clone 5 w połączeniu z kinect pc (ale podobno można używać kinect xbox 360 bo jest tańszy tylko sterownik) Iclone jest świetny, jeżeli np chcesz sobie animacje do unity wrzucić/ Polecam bo na prawdę całość możesz mieć już w cenie przeciętnej lustrzanki. Jednak zawsze polecam robić refvideo. O wiele ładniejsza animacja niż zerżnięty z montion capture. heh... po czasie mogę dodać, że z kinectem od x360 jest o wiele mniej problemów niż z tym od xone... Zapraszam do mojego tematu http://max3d.pl/forum/threads/103041-Kinect-xbox-one-dla-PC-kompatybilno%C5%9B%C4%87?p=1280510#post1280510 Edytowane 11 Marzec 2017 przez Cerber uaktualniony wpis
Rekomendowane odpowiedzi