Gość morteez Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 mam pytanie ktore moze wydac sie glupie. jak zapisac obraz w 3ds max 6 jako .jpg???
Nimrod Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 Rendering -> Render -> Render Output > Files i masz do wyboru do koloru... jezeli o to ci chodzilo :)
Krzysztof Kucharz Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Mozna tez zrobic screenshota ;)
Chalek Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Krzysztof Kucharz -> a zebys wiedzial, ze mozna. Mam czasem taka akcje, ze max wywala mi sie przy probie zapisania obrazu do pliku (jak wyswietla sie okienko gdzie mam podac plik) czy to przy kliknieciu na "dyskietke", czy przy wybraniu Rendering -> Render -> Render Output > Files. Ostatnio tez mi sie tak zrobilo, a ze nie render nie byl duzy i nie chcialo mi sie kombinowac wyrenderowalem i zrobilem skrina. Zrobilem to z zazenowaniem, bo to jednak kiszka, ale tak zrobilem. Tak wiec czasem glupie rozwiazania nie sa takie najgorsze :]
Krzysztof Kucharz Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Tak wiec czasem glupie rozwiazania nie sa takie najgorsze :] Heh, zgadza sie. Najczesciej max sie wysypuje jak chce kompresowac do avika, dlatego w celu zachowania jakosci i dla dalszej obrobki, animacje renderuje w postaci kolejnych *.tga
Tomasz Kucharz Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Najczesciej max sie wysypuje jak chce kompresowac do avika najczęściej jest to wina kodeka
Rekomendowane odpowiedzi