Napisano 3 Październik 200420 l mam pytanie ktore moze wydac sie glupie. jak zapisac obraz w 3ds max 6 jako .jpg???
Napisano 3 Październik 200420 l Rendering -> Render -> Render Output > Files i masz do wyboru do koloru... jezeli o to ci chodzilo :)
Napisano 6 Październik 200420 l Krzysztof Kucharz -> a zebys wiedzial, ze mozna. Mam czasem taka akcje, ze max wywala mi sie przy probie zapisania obrazu do pliku (jak wyswietla sie okienko gdzie mam podac plik) czy to przy kliknieciu na "dyskietke", czy przy wybraniu Rendering -> Render -> Render Output > Files. Ostatnio tez mi sie tak zrobilo, a ze nie render nie byl duzy i nie chcialo mi sie kombinowac wyrenderowalem i zrobilem skrina. Zrobilem to z zazenowaniem, bo to jednak kiszka, ale tak zrobilem. Tak wiec czasem glupie rozwiazania nie sa takie najgorsze :]
Napisano 6 Październik 200420 l Tak wiec czasem glupie rozwiazania nie sa takie najgorsze :] Heh, zgadza sie. Najczesciej max sie wysypuje jak chce kompresowac do avika, dlatego w celu zachowania jakosci i dla dalszej obrobki, animacje renderuje w postaci kolejnych *.tga
Napisano 6 Październik 200420 l Najczesciej max sie wysypuje jak chce kompresowac do avika najczęściej jest to wina kodeka