Napisano 4 Październik 200420 l czesc chodzi o cos takiego jak w bajce "finding Nemo". fragment kiedy zolwie plyna w tym szybkim pradzie morskim i kamera caly czas wibruje. mam zanimowany ruch kamery ale chcialbym aby moja kamera w czasie wykonywania tego ruchu trzesla sie w podobny chaotyczny sposob. jak to zrobic???
Napisano 4 Październik 200420 l 1: Modifier noise na kamerke 2: Lub przez Motion/assign position controler - i tu już cała gama możliwości pozdrawiam
Napisano 4 Październik 200420 l noisem będzie najprościej - ale dużo lepsze efekty uzyskasz przez kontrolery przy noise braknie Ci obrotów kamery wokół własnej osi i może wyglądać to sztucznie pozdro
Napisano 4 Październik 200420 l chętnie wieczorkiem - teraz jestem w pracy a tu nie mam maxa - ciężko z pamięci :-)
Napisano 4 Październik 200420 l w maxowym helpie jest duzo na ten temat (w ramach jakiegos tutoriala)
Napisano 4 Październik 200420 l ok jestem 1. to ma być kamerka target czy free 2. ma sobie latać po ścieżce, wolna w ruchu, czy stoi ?? ???
Napisano 4 Październik 200420 l Autor kamera z targetem ktora rusza sie po zadanej trajektorii i ma sie trzesc. ps. wykorzystalem noisa i dostalem dokladnie to co chcialem ale bardzo chetnie przeczytam jak to zrobic pod wieksza kontrola. Skilo. pewnie i jest to jakos opisane ale moj angielski jest na poziomie "ja chciec zrobic i nie umiec". niestety w moich czasach drugim jezykiem w szkole byl rosyjski
Napisano 5 Październik 200420 l musisz tylko zwrócić uwagę na to że przy noise trzeba troszke postarać sie z ustawieniami - obraz przy trzesieniu bedzie się zniekształcał - jesli jest drobne to nie bedzie zauważalne - tym bardziej jak dodasz motion blur