Napisano 26 Maj 20159 l Witam, Po 10 latach przerwy postanowiłem sobie wrócić do grafiki 3d i zobaczyć jak to teraz wygląda. Robię model beretty, w założeniu do gry - limit 2,5k poly na broń, magazynek i nabój. Model jeszcze nie skończony, robienie tekstur trwa, ale w międzyczasie potrzebowałem modelu high poly do zrobienia tychże. Póki co więc wrzucam model o topologii pożałowania godnej, bo mający około 1,5 mln wielokątów, ale do tego do czego był mi potrzebny sprawdził się. Z błędu przy muszce zdaję sobie sprawę i spać mi to nie daje, ale za późno było na naprawę jak to zobaczyłem. Na model low poly tego i tak nie będzie widać. Jeśli jest ktoś, kto podejmie się mnie nauczyć jak w blenderze zrobić ładnie wyglądające materiały, chętnie przyjmę każdą pomoc, bo na metodę prób i błędów przy takiej strasznej topologii mój komputer jest zbyt wolny ;) Pozdrawiam, a do końca tygodnia mam nadzieję wrzucić skończony model lp. rENDER4,5 by zygmunt frojd, on Flickr Edytowane 13 Lipiec 20159 l przez Jedrush
Napisano 27 Maj 20159 l Autor Wziąłem się do roboty i skończyłem model low poly. Wyszło 2.530 trójkątów. Przy okazji, może ktoś mi podpowie jak się dodaje miniaturke załącznika przy swoim temacie? [/url] l
Napisano 27 Maj 20159 l Ładnie wyszła. Choć nabój za mały jak na moje oko, wygląda jak od KBKS-a :) By dodać załącznik edytuj pierwszy post wątku.
Napisano 5 Czerwiec 20159 l Autor Dzięki za podpowiedź z miniaturką!;) Ponieważ to WIP, zamieszczam kolejne etapy W tym momencie pracuję nad ramionami, razem mają mniej poly niż sam pistolet. Do dopracowania koszulka, wewnętrzna strona przedramienia i coś muszę wykombinować z rękawiczkami, bo są strasznie jednolite. W międzyczasie robię shotguna i animacje ramion z bronią, które wrzucę jak już wszystko skończę. Pozdrawiam.
Napisano 13 Lipiec 20159 l Autor Mały update. Testuje sobie Quixel suite, i mam wrażenie, że z tym narzędziem to już w ogóle ciężar efektu końcowego został całkowicie przeniesiony z talentu na znajomość oprogramowania :) Oczywiście screen przeładowany filtrami, ale nie mogłem się powstrzymać:D Model ma 2,7 k ścianek i o ile dobrze pamiętam niecałe 5k trójkątów. screen04 by zygmunt frojd, on Flickr