Kasia Ne Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Hej, dopiero zaczynam naukę riggowania i już mam problem. Mianowicie po użyciu IK Handle Tool moje kości nie chcą się zginać, są sztywne. Próbowałam lekko zgiąć szkielet pośrodku, ale i tak po użyciu IK Handle Tool on się prostuje. Wiecie gdzie może leżeć przyczyna problemu? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
Reanimator Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Masz wyzerowane rotacje na kosciach przed aplikacja IK? Chociaz to nie powinno miec az takiego wplywu...
praetorian Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Zegnij lekko kość, tak żeby nie tworzyły linii prostej, a potem RMB -> Assume Preferred Angle
Reanimator Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 "Próbowałam lekko zgiąć szkielet pośrodku, ale i tak po użyciu IK Handle Tool on się prostuje."
praetorian Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 "Próbowałam lekko zgiąć szkielet pośrodku, ale i tak po użyciu IK Handle Tool on się prostuje." istotnie.... zatem jakiś chochlik riggerski
Rekomendowane odpowiedzi