Gość Lexy Napisano 26 Marzec 2003 Napisano 26 Marzec 2003 Witam! robie prezetacje we flash-u i chce w niej uzyc 3d modeli robionych w 3dsmax ale w taki sposob zeby mozna je bylo samodzielnie obracac i ogladac ze wszystkich stron. taka mozliwosc umieszczenia 3d modeli na stronach www daje program Cult3D ale nie wiem czy mozna tez w jakis sposob umiescic obiekty z tego programy we flashu. moze ktos wie cos na ten temat albo zna jakis inny program ktory to umozliwia odrazu dziekuje jesli ktos nie wie o co mi chodzi to na tej stronie sa przyklady ale zeby je ogladac potrzebny jest player tez z tej stronki http://www.cult3d.com/gallery/default.asp
plukasz Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 ... nie wiem jak dokładnie zrobić aby się we wszyskie strony obracał, ale możesz zrobic jakąś rzecz obracać ją w wzdłuż jednej osi tak aby powstało kilkanaście zdjęć, jakby obracjące się bryły, potem zrobic np. dwa przyciski nextFrame i prevFrame juz nie pamiętam dokładnie i by ci skakało pokolei po obrazkach wstecz i w tył. Obrazki nie muszę tłumaczyć żeby się znalazł na linii czasowej każdy w osobnej klatce i byś tylko przewjał przycisami w przud i wtył i było by zrobione wrażenie bracania brył.[hmmm]
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 wydaje mi sie ze owszem bedzie to lepsza jakosc niz modelu renderowanego w real time ale bedzie sie strasznie dlugo renderowalo... sproboj to zrobic moze w plasma powinno sie to dac tam zrobic. ale podejrzewam ze rozmiar tez bedzie nienajmniejszy ...
leander Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Niestety flash nie ma zadnego wspomagania 3D. Mozna co najwyzej zaimportowac pojedyncze klatki animacji a potem przemieszac sie miedzy nimi jakimis kontrolerami. Zaraz wrzuce maly przyklad z samochodzikiem, ktory zrobilem do gry.
leander Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Przykład :) http://www.leander.neostrada.pl/3d/obrot.html
Rekomendowane odpowiedzi