Napisano 26 Marzec 200322 l Witam! robie prezetacje we flash-u i chce w niej uzyc 3d modeli robionych w 3dsmax ale w taki sposob zeby mozna je bylo samodzielnie obracac i ogladac ze wszystkich stron. taka mozliwosc umieszczenia 3d modeli na stronach www daje program Cult3D ale nie wiem czy mozna tez w jakis sposob umiescic obiekty z tego programy we flashu. moze ktos wie cos na ten temat albo zna jakis inny program ktory to umozliwia odrazu dziekuje jesli ktos nie wie o co mi chodzi to na tej stronie sa przyklady ale zeby je ogladac potrzebny jest player tez z tej stronki http://www.cult3d.com/gallery/default.asp
Napisano 17 Kwiecień 200321 l ... nie wiem jak dokładnie zrobić aby się we wszyskie strony obracał, ale możesz zrobic jakąś rzecz obracać ją w wzdłuż jednej osi tak aby powstało kilkanaście zdjęć, jakby obracjące się bryły, potem zrobic np. dwa przyciski nextFrame i prevFrame juz nie pamiętam dokładnie i by ci skakało pokolei po obrazkach wstecz i w tył. Obrazki nie muszę tłumaczyć żeby się znalazł na linii czasowej każdy w osobnej klatce i byś tylko przewjał przycisami w przud i wtył i było by zrobione wrażenie bracania brył.[hmmm]
Napisano 6 Lipiec 200321 l wydaje mi sie ze owszem bedzie to lepsza jakosc niz modelu renderowanego w real time ale bedzie sie strasznie dlugo renderowalo... sproboj to zrobic moze w plasma powinno sie to dac tam zrobic. ale podejrzewam ze rozmiar tez bedzie nienajmniejszy ...
Napisano 12 Lipiec 200321 l Niestety flash nie ma zadnego wspomagania 3D. Mozna co najwyzej zaimportowac pojedyncze klatki animacji a potem przemieszac sie miedzy nimi jakimis kontrolerami. Zaraz wrzuce maly przyklad z samochodzikiem, ktory zrobilem do gry.