Skocz do zawartości

Kto powie , że czarne jest białe? 15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powie , że czarne jest białe?

• DPFantasy
      0
    • ranholtzer
      0
    • rymin
      3
    • nikodem
      4
    • zlyczlowiek
      6
    • BartLight
      1
    • PiotrRygiel
      1

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

Nie każda praca łapie się na zasady i część zawodników zamieściła po kilka prac. Dlatego czekam na ewentualne reklamacje

DPFantasy

Dwarf.jpg

ranholtzer

fallout_bw_speedpainting_by_ranholtzer-d91f9mo.jpg

rymin

blackwhite.jpg

nikodem

attachment.php?attachmentid=99542&stc=1&d=1437217477

zlyczlowiek

UMvhoM9.jpg

BartLight

7U3IPcF.jpg

PiotrRygiel

quicksketch2.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hej, z tematu wynika że nie mozna uzywać plam czerni tylko swiatłocien powinien wynikać z kreślenia, dynamiczny rysunek itd

"Panie i Panowie. Proszę uważniej czytać temat:) Kreska i czerń i biel.

Więc nie kolor, walor, nasycenie i takie tam;)"

Więc moim zdaniem kto odpowiedział na zadany temat: PiotrRygiel, BartLight, ranholtzer, DPFantasy,nikodem. Z tego co widzę najwięcej głosów mają ci którzy nie odpowiedzieli na temat ;) Czy jest to sprawiedliwe?

Dziekuje za uwage, pozdrawiam

Napisano
  • Autor

BartLight, uważasz, że prace rymina i zlegoczlowieka są niezgodne z zasadami? Bo wykonane cyfrowo? Nic o medium nie pisałem, chodziło wyłącznie o styl.

Daj spokój, nie ma co się denerwować. Tym bardziej, że Twoja ostatnia praca jest naprawdę fajna:)

Napisano

Tak naprawdę problem pojawia się gdy zaczynamy analizować grubości kreski i gęstości jej stawiania.

Jeśli stworzymy grubszą linie nie będzie ona się różnić od plamy, a różne odległości między nimi tworzą iluzję szarości. Więc, chcemy studiować filozofię obrazu, czy rysować?

Prace bardzo fajne. Podoba mi się rysunek rymin'a w którym B&W wyraźnie oddziela światło od cienia dla zbudowania bryły.

Edytowane przez nikodem.

Napisano

badfood, uważam, że jak jest temat, to trzeba się go trzymać. (Chyba, że nie o to chodzi w TSP)? Moja praca też jest wykonana cyfrowo, nie ma problemu. Nie ma co sie denerwować, też tak uważam. Jedyne co chce przekazać, to prawde ;) Widać gdzie są plamy czerni a gdzie kreski, trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć, albo kłamać że tak, owszem ta cała czerń dookoła jest zbudowana z kresek.

nikodem. - nie wiem co chcemy, wiem jaki jest temat i wiem czego ja chce, czyli sprawiedliwości w tym temacie jak i w każdym innym. To tylko mój głos na ten temat.

Podsumowując, fajne pracki, nie ma co dyskutować, trzeba rysować.