Napisano 15 Sierpień 20159 l A co mi tam będę sobie tu zamieszczał swoje próby z animacją 2D i obserwował progres lub nie, jeśli znajdę zapał. Tak sobie oglądałem animacje innych i na jednym kanale była właśnie animacja uderzającej osoby w bęben, przerysowałem tylko ten ślad ruchu i sam narysowałem poszczególne części, w kolejnych klatkach przesuwając je w Flashu, zajęło mi to mnóstwo czasu około 1h, ten Flash jest dla mnie trochę nieintucyjny, przy przesuwaniu co chwilę są problemy z kursorem, tzn. szybko zmienia się pomiędzy rotacją i przesuwaniem i stwierdzam, że szybciej bym narysował to niż poprzesuwał, i chociaż kształt dłoni byłaby adekwatna do fazy ruchu. Ogólnie tak pobieżnie wczoraj przeglądałem tą książkę co podaliście "The Animations Survival Kit" i tam zresztą chyba było właśnie kilka klatek do tego. _______________________________________________________ Na czym na początku się najlepiej skupić? Macie jakieś pomysły na animacje na sam początek do ćwiczenia timingu i spacingu? Jakieś proste? Długa droga przede mną, co? :D