Skocz do zawartości

Nec FE 791SB

Gość pawlakl79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem bo wytarłem na ekranie monitora antyodblask i trraz mam plame. Czy ktoś może mi opowiedzieć czy ta warstwa to tylkoantyodblask cz też jakiś filtr.

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak wytarłeś plamę? Takie monitory czyści się szmatką z małym dodatkiem czystej wody... osobiście do wycierania używam miękkiego papieru toaletowego ;). Po 2 minutach pucowania wygląda jak nowy ;)

Napisano

Najprawdopodobniej jest to plama po srodku ktory uzyles, proponuje wypolerowac ekran materialem takim jak jest w podkoszulkach ( oczywiscie moze byc to podkoszulek tylko nie noszony ) chuchac i polerowac od zawsze stosowalem ta metode jak mialem CRT, jest malo prawdopodobne ze naruszyles wartwe antyrefleksyjna, chodz nie wykluczone.

Jesli chodzi o LCD tu trzeba sie wyjatkowo obchodzic z ekranami tego typu. Powloke matrycy maja bardzo delikatna i podatna na zarysowania oraz matowa przez co ciezko sie ja czysci ( przy mniejszych zabrudzeniach metoda na chucha daje rade ) tak wiec STOP z palcowaniem ;-) itp. i obowiazkowo mikrofibra do antyrefleksow dostepna w salonach optycznych koszty max. 15zl