Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Przez ostatnie 2 dni zainteresowało mnie modelowanie np:twarzy, rąk, character'ów.

I wykonałem taką rękę. Próbowałem to poprawiać różnymi narzędziami, lecz się niezbyt udało.

Chciałbym aby ta dłoń była bardziej przyokrąglona.

Jakby co to ją zriggowałem.

Prosiłbym was o uwagi oraz porady jak mógłbym poprawić projekt.

[ATTACH=CONFIG]100756[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]100757[/ATTACH]

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

cześć.

Spójrz na swoją dłoń. Zobacz, skąd 'wyrasta' kciuk, gdzie jest jego podstawa/początek. Zauważ, że kciuk jest przeciwstawny pozostałym palcom, że jego podstawa zajmuje prawie 1/4, 1/5 wnętrza dłoni. tak go wymodeluj i będzie dobrze.

Napisano

Edit:

Stworzyłem od nowa, chciałem uchwycić bardziej zaokrąglenia mięśni na środku dłoni ale się nie udało i trochę nie bardzo wiem jak to usunąć.[ATTACH=CONFIG]100759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]100760[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]100761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]100762[/ATTACH]

Napisano

U Ciebie kciuk cały czas wyrasta z boku dłoni. Pewnie tak masz w głowie i tak modelujesz. Ale spójrz kilka razy na swoją dłoń 'w spoczynku', rozluźnioną, bez napinania żadnych mięśni. Wtedy wszystkie palce są trochę zgięte a kciuk swoim końcem opiera się o opuszek palca wskazującego lub środkowego a 'wyrasta' w wnętrza dłoni. Poszukaj w necie obrazków z siatką dłoni. Niektóre są bardziej lub mniej oszukane. Znajdź najbardziej naturalne (bo chyba o to chodzi). Zacznij modelować od najprostszej siatki - przekrój palca to cztery punkty. Wyprowadź kciuk z wnętrza dłoni przy nadgarstku.

A tak naprawdę, to ciało ludzkie jest chyba najtrudniejszym tematem do modelowania. W innych tematach (typu alien) możesz 'oszukiwać' bo nie ma żadnego porównania/odniesienia. Człowiek jest jednak taki jaki jest. Tu niczego nie można zmienić, dodać lub pominąć. Oczywiście wszystko zależy od tego, co chcesz pokazać. Bo grafika 3D to jedno wielkie oszustwo. Powodzenia.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności