Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, przesiadam sie właśnie z maxa 4.2 na 6 i gubię się w tych wszystkich opcjach renderingu. Możecie mi jakoś krok po kroku wytłumaczyć co mam zrobić, aby mój obrazek przypominał te z tutoriali??? Doszedłem do etapu mental raya, włączyłem GI i final gather, ale to nadal wygląda jak w scanlinie!! Help!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
aby mój obrazek przypominał te z tutoriali???
A z jakich tutoriali? Chetnie bym zobaczyl, no i latwiej pomoc. I jakie swiatlo ustawiasz?
Napisano
  • Autor

Przejrzałem już wszystkie tutki z 10 razy, ale to nic nie daje. Mam wszystko ustawione, włączony GI dla każdego obiektu, fotony i takie tam też. Ale to wszystko gówno daje. Nadal to wygląda na skyline'a. Używam Area spot lub Area Omni. Chciałbym, żeby to wyglądało jak w toturialu z max3d.pl z działu efekty, animacja pt. "Zaawansowane światło - techniki i programy renderujące" (trzeci od góry). Dzieki i pomóżcie!

Napisano

Musisz sam dużo ćwiczyć z ustawieniami opierając się na tutorialach.

Pamiętaj:

Trening czyni mistrza.

Napisano
  • Autor

Ok. Wypróbowałem około 20 kombinacji i efekt jest taki sam. Może po prostu nie mam włączonej jakiejś opcji? Mógłbyś zrenderować taką scenę kulka na plane'ie (materiał standardowy) i podać mi parametry mental ray'a, a ja zrobie to samo i porównamy wyniki, OK?

Napisano

To zbuduj jakąś scenę (prostą- kulki, boxy itd) i wyślij mi na mail`a,

a ja to oświeitle.