Poison mar Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 mam zamiar stworzyć miasto w którym mieszkam w rzeczywistości wirtualnej, ma to być jedynie dokumentacja cyfrowa, a nie wirtualne życie... i szukam inspiracji do sposobu wykonania tego tematu, bo na razie mam pomysł, ale jeszcze brak konkretnej wizji... jeżeli ktoś z was ma jakiś pomysł lub wie gdzie coś takiego też jest to chętnie rozszerze moje horyzonty;)... pozdrawiam
PPK Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Niebardzo rozumiem o co chodzi ; ) moze jasniej //albo ja jakis tempy jestem btw. co to ma byc 2d + flash ... ? flash to tylko 2d
boba Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 "ma to być jedynie dokumentacja cyfrowa, a nie wirtualne życie" - a mozesz powiedzieć dokładniej ?? czy to ma być coś zupełnie odrealnionego, jakas struktura przestrzenna?? zeby ci bylo latwiej znaleźć wizje polecam sprecyzować co ma sie znajdować w tym mieście - potem wizja sama powstanie ;)
Poison mar Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 ...a więc tak... chodze sobie po miescie robie fotki, później to składam i robie w pewnym sensie dokumentację miasta...ale jeszcze nie wiem doładnie jak to zrobić...panoramki miejsc całe ciągo elewacji, czy ważniejsze obiekty ze wszystkich stron... powoli się do tego zabieram, bo na razie nie mam czasu, więc szukam także pomysłu u innych, ale jak widze trudno mi to określić, bo mało kto mnie rozumie...więc muszę nad tym popracować...
spoon Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 robili takie rzeczy w stanach, np, całe mapy miast, porzuszałeś jakby samochodem po ulicy, na skrzyżowaniach można było skręcać itp. takie dosłownie wirtualne mapy, nawet tak to chyba nawet nazwali.
Poison mar Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 właśnie nie chce zrobic wirtualnego miasta, bo nie o to chodzi, to ma być proste...tak jak zbiór fotografii, ale ja chcę to jakoś powiązać(te fotki) aby było to jakąś jednością a nie tylko albumem z pojedynczymi fotografiami miasta, chociaż samo założenie ma z tego się wywodzić
PPK Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 No to jak masz te fotki ciekawe to robisz np. taki sajt oprawe graficzna z jakims klimacikiem pasujacym do miasta i charakteru zdjec // albo rozne kilmaty do roznych zdjec z roznych dzielnic .. i np. jakas mapke gdzie po najechaniu na pewne obszary beda sie pokazywac foty .. o cos takiego sie rozchodzi ?
Poison mar Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 zaczne sie tym bawic, i bede wam pokazywal rezultaty i czekał na wasze opinie, bo juz mam maly pomysl, tylko go musze na razie przelac PPK...cos takiego wlasnie...
Rekomendowane odpowiedzi