mort1 Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 mała wprawka, ok 5h pracy. będę wdzieczny za komentarze. renderki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 17 Październik 2004 Autor Share Napisano 17 Październik 2004 siateczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 ale materiały to skopałeś totalnie :) a wogóle to jakaś taka dziwnie krótka się zdaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 no to bedzie jazda :) witam! jako ze zainteresowany jestem tematyka broni bialej to od razu przejde do spraw merytorycznych, problem techniczny pozostawiajac lepszym. pierwsze co rzuca sie w oczy to rekojesc... wyglada to jak uchwyt od noza z doczepionym koszem kabłąkowym. kabłąk powinien się łączyć konstrukcyjnie z uchwytem poprzez głowicę i kapturek. sam kosz tez wyglada raczej przypadkowo, łezki są nie tam gdzie być powinny i raczej cała konstrukcja nie spełniła by swoich zadań. zresztą do szabel takich rozbudowanych koszy raczej nie stosowano - predzej mozna zaobserwowac takie w rapierach i innych prostych ostrzach. miejsce łaczenia głowni i rekojesci. powinny być 4 tzw. wąsy wystające z jelca po obu stronach (w stronę rekojesci i w stronę ostrza). służyły one do osadzania szabli w prawidlowy sposob w pochwie (wąsy wchodziły w odpowiednie otwory w pochwie). to tyle. o ostrzu nie powiem wiele, bo nie wiele widac... jakies zbrocza są kształt też raczej poprawcy i zakrzywienie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 17 Październik 2004 Autor Share Napisano 17 Październik 2004 Fakt na szablach nie znam się jak na innej broni białej, ale myślę, że mimo, że nie jest historyczna to byłaby funkcjonalna (co prawda walczę troche w bractwie półtorakiem, ale szabla działa na trochę innych zasadach). teksturki na razie tak się prezentują: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 no jak dla meni texturki/materiały kiczowate na towim miejscu zainteresował bym się proceduralkami mentala bo są naprawde potęrzne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 18 Październik 2004 Share Napisano 18 Październik 2004 Materialy poraz enty.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 No witam... hehe dawno cie tu nie bylo nie... no wiesz... mi sie podoba, choc te teksturki sa takie troche...plastusiowate, moze je troche postarzej... nie wiem, nic nie mowie bo sie na tym nie znam. Pozdrowionka... PS.: moze w najblizszym czasie tez jakis topoter wrzuce to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 hejka to znów ja, dzięki za odpowiedź... więc, trochę poprawiłem tekstury, ale wciąż nie bardzo mi się podobają, tylko nie wiem co konkretnie w nich zmienić (tzn. czego im brakuje do realizmu), jeśli łaska to poratujcie opinią fachową, co do tych tekstur, to są to proceduralki mentala... pozdrawiam, i czekam na opinie. A TU NOWE RENDERKI: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im@ginner Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Coraz lepiej, ale nadal dziwnie :D Tak trzymaj, posuwasz się w dobrym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 rekojesc zrob z drewnianą albo z rogu. ogolnie wszystko wygląda plastykowo, ale niestety nie potrafię Ci pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 21 Październik 2004 Autor Share Napisano 21 Październik 2004 oki, dzięki za komentarze, oto troche poprawiona wersja...(troche mi ją pocieło, ale poskładałem, to jakoś wygląda... w sobotę jak dostanę mój modem, to wymienie na działający...) jak zwykle proszę o komentarze...... A, Draakul, zauważ że inne szable maja takie same rekojeści....(szabla_kozacka.jpg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 21 Październik 2004 Share Napisano 21 Październik 2004 nieznam sie na szabelkach ale wygladaja mi na ciut za krotkie moze sie myle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Październik 2004 Share Napisano 21 Październik 2004 owszem, ale szable kozackie, czyli szaszki, nie mialy koszow. no ale to drobiazg :) fajnie na tym renderze z fotka wygladaja ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 22 Październik 2004 Autor Share Napisano 22 Październik 2004 Dzięki za komentarze, wymieniam renderkę ostatnią i dodaje wersję rozłożoną... ps. Draakul, poddaje się, poczytałem i masz rację, wiec uznajmy to za fantastykę... btw, wejdź sobie na http://www.freha.pl - jeśli interesujesz sie takimi rzeczami, bedzie jak znalazł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 heh zebym takim fascynatem byl to nie powiem, ale tnx :) troszke mala rozdzielczosc ma teksturka na szafce/komodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 no miodzio, choc mi sie bardziej podobala nie na szafce...ale tekstura jak dla mnie git i miodzio... zreszta wiesz jak u nie z teksturami wiec kazda ladna wydaje sie cudowna...ale twoja jest miodzio... a co do modelu to jak jak ci mowilem zdziebko za krotka...ale moze to wina perspetkytu, nie wim... pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 jakoś mało realizmu w tym metalu i drewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 standardowa szabla powinna miec stosunek długości ostrza (bez mocowania na rękojeść) do długości rękojeści ok 6:1 - 5:1. ale to nie jest zadna regula :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 23 Październik 2004 Autor Share Napisano 23 Październik 2004 moja ma 5:1, więc chyba mieści się w normie... Dzięki za komentarze, ale chyba na tym ją zakończę... pozdrawiam, i jeszcze raz dziękuje z wszelkie komentarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi