tmcIDM Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 (edytowane) Witajcie! Chciałbym zaprezentować mój ostatni projekt i przy okazji prosić o konstruktywną krytykę. Przedmiotem sceny jest obiektyw Canon 50mm z adapterem do aparatu Sony Nex i filtrem UV. Render stylizowany na dawne katalogi Canona. Zarazem jest to wstęp do całej serii renderingu obiektywów, nad którą mam zamiar pracować w najbliższym, wolnym czasie. Troszkę technikaliów: Modelowanie: Blender Rendering: Cycles Polycount: 353,760 Faces dla Subsurf lvl-1 Rendertime: Ciężko jednoznacznie określić. Ogólnie dość długo z powodu fizycznego shadera soczewek - 3-4 godzinki łącznie, jednak sampling jest różny, dla różnych elementów: Podłoże: 250spp Obudowy obiektywów: 850spp Soczewki: 3500spp Filtry UV: 4000spp Renderowane na mobilnym i7-3610QM (tak wiem...) Postprodukcja: Photoshop Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na opinie i rady! :) Edytowane 12 Luty 2016 przez tmcIDM Drobna pomyłka...
zagloowka Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 Bardzo fajnie Ci ta stylizacja na katalog wyszła. To jest ta wersja 50? jeśli tak to nie wiem czy nie za ostre są te ząbki na pierścieniu ostrości, aż bałbym się dotknąć :)
tmcIDM Napisano 12 Luty 2016 Autor Napisano 12 Luty 2016 Uhhhh oczywiście 50mm! Dokładnie ten model. Nie wiem skąd mi się te 55mm ubzdurało... Ząbki są wygładzone, ale może faktycznie za słabo. Dziękuję. :)
Rekomendowane odpowiedzi