Tymon91 Napisano 26 Luty 2016 Napisano 26 Luty 2016 Siema. Od dawna chciałem założyć u was teczkę ale moje skilsy nie był wystarczające aby się pokazywać. Nadszedł czas. Rysuję od jakiegoś czasu moim celem jest wykręcenie skilsów ponad normę,nauczenie się photoshopa i malowania w nim. Niestety nie posiadam skanera więc będę cykać swój szkicownik telefonem(słaba jakość może co nie co zobaczycie). Niedługo pojawią się moje pierwsze cyfrowe prace xD Zacząłem od oczu nosa ust przy studiowaniu anatomii, później głowa tors nogi itd.Moje inspiracje to Marko Djurdjevic, Adrian Smith, Andy Brase, czasami Karl Kopinski. Koniec gadki. z fartem.
Tymon91 Napisano 27 Luty 2016 Autor Napisano 27 Luty 2016 Dzisiejsze szkice. Rano wstaje ogarniać projekty do szkoły ale potem dalej cisne rysunek.!!!11
Tymon91 Napisano 4 Marzec 2016 Autor Napisano 4 Marzec 2016 (edytowane) Cześć, miałęm przerwe w tygodniu musiałem szkołe ogarnąć ponieważ miałem zaległości, teraz nadrabiam rysunek. Szkice uszu i ust. Jutro rano anatomia głowy. Móje pierwsze próby w ps. Ciężko mi to idzie, nie wiem co ze szkicem początkowym robić gdy wyłączam warstwę zostaje sam kolor ale źle to wygląda. W ostatnim etapie mam malować nad warstwą ze szkicem ? Edytowane 5 Marzec 2016 przez Tymon91
xMartinx Napisano 6 Marzec 2016 Napisano 6 Marzec 2016 Hej, jeśli rzeczywiście dopiero zaczynasz z PSem, to wg mnie nie ma sensu od razu brać się za takie złożone rzeczy jak anatomia. Jeśli jeszcze nie znasz to proponuję zacząć tutaj http://www.ctrlpaint.com/library/. Całkiem spoko są też rzeczy z jego sklepu, np. Basic Photoshop Rendering. Szkic lepiej trzymać na niskim opacity i pilnować waloru, bo kontur trochę to wszystko zaburza. Z tymi kreskami i kółkami, to chodzi o to żeby wyrobić sobie pewność i jakość linii, takie ćwiczenia na rozgrzewkę, jest coś o tym na ctrlpaint. Pooglądaj też filmy Proka na youtube. Powodzenia!
Tymon91 Napisano 7 Marzec 2016 Autor Napisano 7 Marzec 2016 Dzięki za pomoc. Przejrzę tą stronkę na pewno się przyda. Piona! Proka oglądam regularnie i inne kanały związane z rysunkiem i cyfrowym malarstwem.
Mr Pank Napisano 12 Marzec 2016 Napisano 12 Marzec 2016 Też tak zaczynałem, musisz dużo rysować oraz polecam te darmowe książki http://artofuldis.com/index.php?tab=9&am
Rekomendowane odpowiedzi