msvorl Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 Chciałbym zrobić coś takiego: mieć text, który będzie rozwalony na kawałki, i w czasie trwania animacji złożył się z tych kawałków w całość. Jeśli znacie jakieś tutki, podpowiedzi, porady to z chęcią przeczytam. Za wszystkie odp. dzięki.
nermal Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 musisz stworzyc tekst,uzyc go jako emitera czastek rozbic na kawalki,i puscic to od tylu ;) przynajmniej ja bym tak zrobil.
msvorl Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 Coś takiego już próbowałem ale mi zabardzo nie wyszło, chociaż spróbuję jeszcze raz. A jakiś inny pomysł...
msvorl Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 musisz stworzyc tekst,uzyc go jako emitera czastek rozbic na kawalki,i puscic to od tylu ;) przynajmniej ja bym tak zrobil. Kurcze nie wiem czy ja to dobrze robiłem. Móglbyś mi napisać jak przypisać text do emitera?
nermal Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 mozesz recznie animowac wszystkie kawalki :) innej drogi nie ma.nie nastawiaj sie ze zajmie ci to 15 min i platige image sie przy tym schowa :P
illy Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 poszukaj tutoriala na max3d.pl pod tytulem "eksplodujacy samochod" czy jakos tak
msvorl Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Na pewno w jakiś sposób mnie naprowadziły. Będę próbować.
Darthapul Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Cos bylo na ten temat w gazetce pt. Computer ARts - chyba na samym poczatku ich wydawania w Polsce. Poszukaj w tutkach na ich stronie (sa w wersji angielskiej).
Rekomendowane odpowiedzi