Napisano 18 Październik 200420 l Chciałbym zrobić coś takiego: mieć text, który będzie rozwalony na kawałki, i w czasie trwania animacji złożył się z tych kawałków w całość. Jeśli znacie jakieś tutki, podpowiedzi, porady to z chęcią przeczytam. Za wszystkie odp. dzięki.
Napisano 18 Październik 200420 l musisz stworzyc tekst,uzyc go jako emitera czastek rozbic na kawalki,i puscic to od tylu ;) przynajmniej ja bym tak zrobil.
Napisano 18 Październik 200420 l Autor Coś takiego już próbowałem ale mi zabardzo nie wyszło, chociaż spróbuję jeszcze raz. A jakiś inny pomysł...
Napisano 18 Październik 200420 l Autor musisz stworzyc tekst,uzyc go jako emitera czastek rozbic na kawalki,i puscic to od tylu ;) przynajmniej ja bym tak zrobil. Kurcze nie wiem czy ja to dobrze robiłem. Móglbyś mi napisać jak przypisać text do emitera?
Napisano 18 Październik 200420 l mozesz recznie animowac wszystkie kawalki :) innej drogi nie ma.nie nastawiaj sie ze zajmie ci to 15 min i platige image sie przy tym schowa :P
Napisano 18 Październik 200420 l poszukaj tutoriala na max3d.pl pod tytulem "eksplodujacy samochod" czy jakos tak
Napisano 18 Październik 200420 l Autor Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Na pewno w jakiś sposób mnie naprowadziły. Będę próbować.
Napisano 19 Październik 200420 l Cos bylo na ten temat w gazetce pt. Computer ARts - chyba na samym poczatku ich wydawania w Polsce. Poszukaj w tutkach na ich stronie (sa w wersji angielskiej).