Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc mam dosc glupi problem ale nie wiem jak sobie z nim poradzic. zaladpwalem biblioteke z tekstem lecz kazdy teks ma przypozadkowana podstawowa nazwe illusion i nie potrafie jej zminic>:( a szukalem w helpie i [rzeszukalem caly program czy to jest jakas demo wersja tej biblioteki ze nie mozna tego zminic?:( pozatym bardzo czesto combustion 3.0 powoduje bledy i sie wylacza czy u was tez to jest? jaka moze byc przyczyna? pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

kurcze zle wytlumaczylem sorki:) sprobuje jeszcze raz w particle control zaladowalem biblioteke z efektami tekstu i mam do tego tekstu wszystkie opcje poza opcja zminiania tekstu na wlasna nazwe bo jestem podstawowa nazwa illusion i jej sie nie da zminic na swoja nazwe:( to jest jakas wersja demo tych efektow? ze nie ma takiej opcji?:( pozdrawiam i dziekuje za odpwoiedz

Napisano

Oczywiscie ze to nie jest DEMO, cala kwestia polega na zmianie maski. Uzywajac swojego ulubionego programu do grafiki 2D preparujemy odpowiednia maske w formacie TGA ( na przezroczystym tle mamy swoj napis ktory jest koloru bialego )

Combustion przechodzimy do biblioteki Particles i wybieramy np. efekt Logo Spin Shrink, dwa poziomy w dol Particle Node widzimy warstwe z napisem Word, wybieramy ja i przechodzimy do zakladki Particles Control i nastepnie wchodzimy do Shapes, tam wybieramy Import Image i otwieramy nasza wczesniej spreparowana maske. Po wczytanu wybieramy Use Alpha i naciskamy OK, nastepnie robimy Swap.

Faktycznie czesto w operacjach na Particle Combustion sie wywala, nie mam zilonego pojecia co moze byc przyczyna.