Napisano 20 Październik 200420 l Prosze o pomoc... dopiero zaczynam sie bawic w 3ds max 6 i jest jeden problem... jakiego modyfikatora uzyc najlepiej do "wygladzania" modeli... probawalem w mesh smooth ale jakos nie wychodzi, z relaxem sie udaje ale on mocno znieksztalca... prosze o pomoc... najlepiej jak dobrze wykorzystac mesh smooth... pozdrawiam
Napisano 20 Październik 200420 l musisz "wyczuć" w jaki sposób MS działa. Najlepiej zrobic kilka tutków np. samochodów.
Napisano 7 Listopad 200420 l chamfera uzywaj w MS to bedzie wychodzilo , pozdro :P co Ci bedzie wychodzilo?
Napisano 23 Styczeń 200520 l ej musze odswiezyc troche ten topic mam pytanie uzywam MS na obiekcie ale zamiast powiekszac siatke tak jak to widzialem na tutkach z autami to daje tylko efekt brzydkiego wygiecia a nieoto mi chodzilo nawet jak zastsuje chamfer[czy jakos tak]na krawedzi tego co chce miec ostre to jak naloze MS obiekt poprostu tak sie znieksztalca ze niewiadomo co to jest
Napisano 25 Styczeń 200520 l nie wiem czy tu Ci to pomoże ale pilnuj porządku w jakim tworzysz a zwłaszcza spawasz wierzchołki - jeżeli ms nie kryje jak powinien: szpary, rozcięcia etc to może być wina wierzchołków nachodzących na siebie [widzisz jako jeden a są dwa] - musisz je zespawać wtedy razem [najlepiej Target Weld]