Napisano 21 Październik 200420 l mam problem z tymi cząsteczkowymi systemami. Otóż robiłem sobie tutorial http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs9/wodospad.html i 'zawiesiłem' się podczas renderingu... robiłem wszystko identycznie jak tam napisano, a jednak mi się nie udaje i podczas renderingu nic się nie pokazuje (nie ma tego całego wodospadu) :| mam maxa 6, co trzeba zrobić aby wszystko było ok?
Napisano 21 Październik 200420 l Może zbyt mało lub za małe particles'y dałeś. Szczerze to nie wiem co mogłeś pominąć w tym tutorialu żeby nie było NIC widać. Może daj jakieś światło przed wodospadem? A w której klatce animacji renderujesz?? Może zbyt wczesna i particlesów faktycznie nie ma jeszcze.
Napisano 21 Październik 200420 l Autor ha, problem tkwił w pierwszej klatce :] dzieki za podpowiedz :) pojawil sie kolejny problem :/ grawitacja nie działa, jak powiazać grawitację z tym sprayem?
Napisano 22 Październik 200420 l Dokładnie. Tak jak mówi Piotr Dobosz. wybierasz ikonke bind to space wrap klikasz na grawitację potem na spray'a i gotowe. Możliwe że trzeba przeciągnąć a nie klikac po kolei ale to sprawdz sam:P. Nie mam maxa pod ręką. sorki.