defalT Napisano 7 Lipiec 2016 Share Napisano 7 Lipiec 2016 Witam, jestem początkujący w modelowaniu przy użyciu programu 3DS max. Wziąłem się za modelowanie domu. Podczas tworzenia konstrukcji napotkałem problem i nie bardzo wiem jak go rozwiązać. Chciałbym aby światła okien, drzwi i narożników mojego domu miały delikatne zaokrąglania na rogach, w tym celu dodałem modyfikator chamfer i na niego później dodałem modyfikator smooth. Niestety efekt nie jest taki jak się spodziewałem. Chamfer z smoothem podzielił mój obiekt na "widoczne polygony". Próbowałem zaznaczać tylko te krawędzie które mnie interesowały jednak to też nie przynosiło zadowalającego efektu, fakt że podziałki wtedy nie były widoczne tak jak na screenie, ale mimo to chciałbym aby tylko te elementy które wymieniłem miały zaokrąglone krawędzie. Nie bardzo wiem jak sobie poradzić z tym problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vandam Napisano 13 Lipiec 2016 Share Napisano 13 Lipiec 2016 możliwe, że nie masz odpowiedniej siatki. Załącz screena z widocznymi krawędziami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 13 Lipiec 2016 Share Napisano 13 Lipiec 2016 Zostaw sciany w spokoju a okna zrob osobno na odseparowanym meshu... Jak wszystko bedziesz chamferowal to moim zdaniem to droga donikad... Za bardzo rozwalasz siatke w tzw miedzyczasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi