Napisano 14 Lipiec 20169 l Witam, 聽 Projekt zacz臋ty kilka lat temu, potem nieuko艅czony przele偶a艂 jaki艣 czas. Z braku wolnego czasu (dzieci, praca zawodowa) postanowi艂em go doko艅czy膰 w tej formie. Wiele rzeczy mo偶na by jeszcze poprawi膰 i ulepszy膰 ale brak mi na to czasu a mo偶e i umiej臋tno艣ci. 聽 Wszelkie komentarze mile widziane. 聽 Edytowane 25 Lipiec 20168 l przez thrud poprawka tuty艂u
Napisano 14 Lipiec 20169 l Bardzo fajny model. Render wyszed艂 w mojej opinii troch臋 nudno - jest ciemno i szaro, a czo艂g zlewa si臋 z t艂em (rozumiem, 偶e kamufla偶, pu艂apka, deszcz itd. ale jednak pojazd troch臋 ginie w scenie). Brakuje postprodukcji, kt贸ra podkr臋ci艂aby kontrast oraz kolory i tym samym polepszy艂a odbi贸r. 聽 Woda w ka艂u偶y wygl膮da jakby by艂a strasznie g臋sta, w oczy rzuci艂a mi si臋 te偶 tekstura pod艂o偶a. 聽 Ponadto wydaje mi si臋, 偶e trawa jest zbyt jednolita - przede wszystkim chodzi mi o materia艂. Osobi艣cie skr贸ci艂bym te偶 kadr z prawej strony, 偶eby mocniej wyeksponowa膰 Hetzera. 聽 Pozdrawiam i gratuluj臋 uko艅czenia!
Napisano 14 Lipiec 20169 l Autor Je艣li chodzi o traw臋 to zgadzam si臋 w 100%. Niestety praktycznie trzeba by j膮 zrobi膰 zupe艂nie od nowa, a na to nie mam na razie czasu. 聽 Je艣li chodzi o og贸lny klimat to w艂asnie zale偶a艂o mi na takim szarym wypranym z kolor贸w widoku. Chcia艂em by hetzer wygl膮da艂 jak przyczajony w bezruchu drapie偶nik czyhaj膮cy na ofiar臋. Na pocz膮tku chcia艂em nawet zwi臋kszy膰 liczb臋 ga艂臋zi ko kamufluj膮cych ale wtedy nie wida膰 by by艂o modelu na kt贸rym tez si臋 troch臋 natrudzi艂em. 聽 Ka艂u偶a rzeczywi艣cie mog艂a by by膰 lepsza ale tutaj po prostu nie wiem jak zrobi膰 j膮 lepsz膮
Napisano 17 Lipiec 20169 l Mo偶e nast臋pnym razem spr贸buj zrobi膰 zmarszczki na powierzchni ka艂u偶y mniej g艂臋bokie i z bardziej g艂adkimi kraw臋dziami...? A je艣li chodzi o sam materia艂 wody - w poni偶szym linku jest chyba kr贸tki akapit na ten temat: 聽 (Ctrl+F Microsurface (Roughness/Gloss)) http://bit.ly/1amFbIa