Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam,

Projekt zacz臋ty kilka lat temu, potem nieuko艅czony przele偶a艂 jaki艣 czas. Z braku wolnego czasu (dzieci, praca zawodowa) postanowi艂em go doko艅czy膰 w tej formie. Wiele rzeczy mo偶na by jeszcze poprawi膰 i ulepszy膰 ale brak mi na to czasu a mo偶e i umiej臋tno艣ci.

Wszelkie komentarze mile widziane.

<a href=2e1c555a05ee522d.jpg' alt='2e1c555a05ee5

Edytowane przez thrud
poprawka tuty艂u

• Odpowiedzi 4
  • Wy艣wietle艅 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajny model. Render wyszed艂 w mojej opinii troch臋 nudno - jest ciemno i szaro, a czo艂g zlewa si臋 z t艂em (rozumiem, 偶e kamufla偶, pu艂apka, deszcz itd. ale jednak pojazd troch臋 ginie w scenie). Brakuje postprodukcji, kt贸ra podkr臋ci艂aby kontrast oraz kolory i tym samym polepszy艂a odbi贸r.

Woda w ka艂u偶y wygl膮da jakby by艂a strasznie g臋sta, w oczy rzuci艂a mi si臋 te偶 tekstura pod艂o偶a.

Ponadto wydaje mi si臋, 偶e trawa jest zbyt jednolita - przede wszystkim chodzi mi o materia艂. Osobi艣cie skr贸ci艂bym te偶 kadr z prawej strony, 偶eby mocniej wyeksponowa膰 Hetzera.

Pozdrawiam i gratuluj臋 uko艅czenia!

Napisano
  • Autor

Je艣li chodzi o traw臋 to zgadzam si臋 w 100%. Niestety praktycznie trzeba by j膮 zrobi膰 zupe艂nie od nowa, a na to nie mam na razie czasu.

Je艣li chodzi o og贸lny klimat to w艂asnie zale偶a艂o mi na takim szarym wypranym z kolor贸w widoku. Chcia艂em by hetzer wygl膮da艂 jak przyczajony w bezruchu drapie偶nik czyhaj膮cy na ofiar臋. Na pocz膮tku chcia艂em nawet zwi臋kszy膰 liczb臋 ga艂臋zi ko kamufluj膮cych ale wtedy nie wida膰 by by艂o modelu na kt贸rym tez si臋 troch臋 natrudzi艂em.

Ka艂u偶a rzeczywi艣cie mog艂a by by膰 lepsza ale tutaj po prostu nie wiem jak zrobi膰 j膮 lepsz膮

Napisano

Mo偶e nast臋pnym razem spr贸buj zrobi膰 zmarszczki na powierzchni ka艂u偶y mniej g艂臋bokie i z bardziej g艂adkimi kraw臋dziami...? A je艣li chodzi o sam materia艂 wody - w poni偶szym linku jest chyba kr贸tki akapit na ten temat:

(Ctrl+F Microsurface (Roughness/Gloss))

http://bit.ly/1amFbIa

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki Pit-lol, w chwili wolnego czasu na pewno przejrz臋.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci